Miljonair geeft al zijn geld weg aan goed doel wanneer vrouw borstkanker krijgt

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Hij begon als boodschappenjongen op 15 jarige leeftijd, en maakte carrière in de bouw. Brian Burnie (70) werd een miljonair en woonde in een huis van 16 miljoen samen met zijn vrouw en drie kinderen. Alles liep voorspoedig, tot Brian’s vrouw borstkanker kreeg. Dat was voor hem het moment om het roer om te gooien.

Brian dacht altijd al aan anderen, op zijn trouwdag in 1981 stond hij er bijvoorbeeld al op dat alle giften naar een goed doel gingen, maar nu ging hij toch net een stapje verder. Toen zijn vrouw gediagnostiseerd werd met borstkanker verkocht hij zijn hotel en doneerde het geld aan zijn goede doel ‘Daft As A Brush’. Daarna besloot hij dat ze een kleiner huis nodig hadden, omdat dat minder onderhoud kostte. Het huis ter waarde van 16 miljoen werd omgeruild voor een klein huurhuis.

Foto door: Derek Blair

Brian’s vrouw Shirley was zo ongelukkig met dit besluit, dat hij het huurhuis toch verwisselde voor een boerderij. Ook hoopte ze dat nu hij zijn bedrijf verkocht had, hij meer tijd zou hebben voor haar en hun drie kinderen. Dat bleek bij hoop te blijven toen hij meer dan 12 uur per dag aan goede doelen ging besteden.

Shirley was ondertussen volledig hersteld, maar het huwelijk ging steeds slechter. Ze was het helemaal zat om alles wat ze had aan het goede doel te geven. Ook hoorde ze bij de kapper dat haar man een flat had gekocht, zonder dat ze daar weet van had. Niet lang daarna kondigde hij aan van haar te willen scheiden.

Op dit moment woont Brian in een flatje boven het kantoor van het goede doel, en heeft elke cent van zijn vermogen daar aan uitgegeven. Ook voor zijn kinderen heeft hij niets bewaard, die moeten volgens hem zelf werken aan een carrière. ‘Ik leef nu van mijn pensioen, en elke cent die daarvan overblijft gaat naar het goede doel wanneer ik overleden ben’.

Bron, bron