Hotspots in Berlijn (+ win een reis voor 2 personen!)

Reizen door Vrouwen redactie

Wie Vrouwen.nl volgt op Instagram (doen!) heeft waarschijnlijk al gezien dat ik vorige week in Berlijn vertoefde. Geen straf, want Berlijn is al jaren een van de leukste plekken om een stedentrip naartoe te boeken omdat het er cool, gezellig en interessant is. Dan moet je natuurlijk wél weten waar je moet zijn. Gelukkig had ik mijn 100% Berlijn reisgidsje bij me, dat me op alle hotspots wees. Nu zeggen reisgidsen wel vaker dat ze dat doen, terwijl het in de praktijk vaak tegenvalt. Als je de usual suspects weglaat - die natuurlijk ook in een reisgids horen - geeft de 100% Berlijn gids echter tips die rechtstreeks van locals en echte kenners komen. Ideaal!

Het is eigenlijk onmogelijk om een hele stad in een paar hotspots te vatten, dus ik beperk me alleen tot plekken waar ik zelf ben geweest en die je wellicht zelf niet gevonden zou hebben.

4x Things to do!

1: Rondlopen & shoppen in Friedrichshain
Wie houdt van de backpackerscultuur en een beetje alternatieve scene zal verliefd worden op de wijk Friedrichshain. Er lopen meisjes rond met korte Die Antwoord-pony’s, zijn op elke hoek biologische cupcakes te krijgen en zitten op diverse plekken relaxende jongeren Club Mate te drinken, die je vrolijk vragen of je er ook bij komt zitten.

Liever shoppen? Bij LatteWieHose scoorde ik een te gekke trui met leren stukken, en legde de verkoper enthousiast uit waarom de winkelnaam in het Duits heel grappig is door een woordspeling. Ik snap het nog steeds niet helemaal (‘hose’ betekent broek, maar ‘latte wie hose’ betekent iets als ‘laat maar waaien’ - dat is het beste wat ik ervan kon maken). Goed, aanrader dus.

Liever eten? Zoek de Simon-Dach-Strasse op, waar letterlijk 40 restaurantjes bij elkaar zitten. Tip: probeer de Nutella quiche bij Homemade!


2: Stappen en Club Mate drinken bij Suicide Circus in Friedrichshain
Berlijn is de stad van het bruisendste nachtleven van Europa. Grote dure clubs heb je overal, maar wat Berlijn uniek maakt zijn de op het oog random gekozen plekken waar ineens een feest blijkt te zijn. Denk aan verlaten industrieterreinen, loodsen, opslaghallen. Suicide Circus is zo’n terrein, waar op meerdere plekken feesten zijn. Drink een Club Mate (een soort gezonde energiedrank, in Nederland te bestellen via Dorstlust) met wodka, trek lekker zittende gympen of kisten aan en waan je op een keiharde rave. Woop woop!


3: Shoppen bij warenhuis Bikini
In Mitte, dat zoals de naam al aangeeft ongeveer in het midden van de stad ligt, vind je niet alleen de dierentuin, maar ook het leukste warenhuis van de stad. Bikini is hip, happening en bevat winkels van o.a. Kusmi Tea en Urbanara. Maar natuurlijk kun je er ook hipstertruien en speedo’s met kattenogen kopen - het blijft wel Berlijn. Wil je hier in de buurt slapen? Boek dan vooral een kamer in het aanpalende 25 hours hotel, met uitzicht op de dierentuin. Al is het alleen al om het waanzinnige ontbijtbuffet.


4: Eten bij de Markthalle Neun in Kreuzberg
In de wijk Kreuzberg is op elke donderdag van 17:00 tot 22:00 een street food market met minstens 20 stands met eten van over de hele wereld. Banjer lekker rond, drink een zelfgemaakte ijsthee (al dan niet met alcohol), eet een Koreaanse noodle-burger of juist een bratwürst, en kijk je ogen uit.


Ontbijt in het 25 hours hotel

Zelf Berlijn ervaren?
Van 26 september t/m 6 oktober 2014 is de Reisprijs 10-daagse, wat inhoudt dat je 10 dagen lang, élke dag een reis voor 2 personen naar Berlijn kunt winnen! Je prijs bestaat uit twee retour treintickets van de Deutsche Bahn, een reistegoed van €200,- van Airbnb en de reisgids 100% Berlijn. Op 100%travel.comkun je 100% stedenspel spelen, waarbij je je stedenkennis test aan de hand van 5 multiple choice vragen. Heb je alle vragen goed, dan maak je kans om te winnen! Wil je je kans graag vergroten? Geef dan de e-mailadressen op van drie vriendinnen en dan mag je nog een keer spelen. Succes!