10 Dingen waar élke vrouw zich druk om maakt, terwijl we dat beter niet kunnen doen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Als we echt eerlijk moeten zijn, weten wij vrouwen dat we echt alles over-analyseren. Een compliment wordt in ons hoofd een dubbelzinnig bedoelde zin en zo omgezet in een hatelijke opmerking, en wanneer we weer eens een sms niet kunnen versturen komt dat vaak omdat we niet kunnen kiezen tussen hi en hallo. En hoe komt het toch dat wanneer een jongen lief naar ons kijkt, we al gauw denken dat het alleen maar in ons hoofd plaatsvindt? Het leven zou een stuk makkelijker zijn wanneer we niet over alles zouden malen, toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

1. Het beestje een naam geven
Je hebt al gezoend, hebt best wel veel dates gehad en bent vaak bij hem te vinden. Toch twijfelen we altijd maar over het benoemen van de relatie. Hebben we eigenlijk wat? Moeten we over onze relatiestatus praten? Hebben we er al over gepraat zonder dat ik het doorhad? Zoveel vragen, terwijl het veel beter is om gewoon te genieten van het samenzijn met je nieuwe vlam. Wil je toch duidelijkheid? Begin er gewoon over, dan kan al dat malen tot een halt geroepen worden.

2. Hoe je borsten en billen eruit zien
Te groot, te klein, te dik, te dun. Veel meiden zijn niet tevreden over hun borsten en/of billen. Jongens vinden het sowieso leuk dat je borsten hebt (wat zijn het toch simpele wezens), wees dus gewoon blij met je borsten en billen!

3. Likes
Ook al doen we alsof het ons niets interesseert, we vinden het heerlijk om veel likes te krijgen op onze nieuwe profielfoto. We willen bevestiging dat we leuk zijn, maar is het slim om de bevestiging uit likes te halen van mensen die je toch amper spreekt?

4. Behaard zijn
Wanneer je de tijd en de zin hebt om je te scheren, dan kan je dat doen. Wanneer je niet de tijd had en je ligt met een jongen in bed, zal hij niet eens merken dat je wat haar op je benen hebt zitten. Trust us; hij denkt maar aan één ding, en dat is echt niet jouw beenhaar.

5. Wat hij zei in bed
Dat hij je aanwijzingen geeft in bed betekent niet dat je iets fout doet, dat betekent dat je het nog beter kan doen. En dat hij zich zo op zijn gemak voelt dat hij dat durft te zeggen. Het feit dat hij met je in bed ligt is voor hem al geweldig, dus geniet ervan en maak je geen zorgen om de rest.

6. Of de klik alleen in jouw hoofd zit
Jullie kijken elkaar vaak diep in de ogen, hij is altijd geïnteresseerd in wat je zegt en jullie staan plots wel heel dicht bij elkaar. Voel je een elektrische spanning tussen jullie hangen? Dan is die er ook. Het komt bijna nooit voor dat dat maar van één kant komt. Of jullie het ook allebei tóegeven, dat is een ander verhaal.

7. Wat hij sms'te
Mannen zijn niet zo vaak van de dubbele betekenissen. Een knipoog in zijn appje betekent een knipoog en een 'haha' betekent dat hij het grappig/leuk vindt, meer niet.

8. Wat jij terug smste
Vijf minuten nadenken of je begint met hoi of hallo is niet nodig. Echt niet.

9. Of mensen je wel aardig vinden
Eén opmerking kan ons al aan het twijfelen brengen. Vinden ze mij wel aardig? Waarom zeiden ze dan dit? Te lang nadenken over dat soort zaken lost niets op. Nooit zal iedereen je aardig vinden, je kunt immers niet iedereen te vriend houden. Gelukkig vinden de meeste mensen je wel echt aardig. En anders zijn zíj degenen die iets missen.

10. Of je wel goed op foto’s staat
Een vriendin post een foto van jullie samen op Facebook. Het eerste wat je doet is kijken of jíj er wel mooi opstaat, en of de foto potentieel profielfoto materiaal is. Let it go! Anderen zijn nooit zo kritisch als dat je zelf bent op je eigen foto’s. Een gekke/niet-perfecte/grappige foto is ook wel eens leuk. Echt.

Bron, bron, bron, bron