Koppel pleegt samen euthanasie - ze willen niet alleen achterblijven

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Bang dat één van de twee alleen achterblijft, heeft een stel samen besloten om euthanasie te plegen. Francis en Anne (89 en 86) besloten dat ze dit nu al wilden, terwijl er voor hen allebei geen dreiging is van acuut levensgevaar. Wanneer ze samen in een verpleeghuis komen, zijn ze bang dat de wil om euthanasie te plegen verdwijnt. Ook zijn ze bang dat ze een goed verpleeghuis niet kunnen betalen, en dat hun spaargeld er dan doorheen vliegt.

Het stel uit Brussel heeft volledige toestemming van hun drie kinderen om het plan uit te voeren. Ze zijn het er zelfs zo mee eens, dat de kinderen een dokter gezocht hebben die het leven wil nemen van stel. Francis krijgt al twintig jaar medicijnen tegen prostaatkanker en Anne is bijna blind en doof, maar toch gaat het stel altijd samen de deur uit. Omdat ze bang zijn dat wanneer er maar één de deur uit zou gaan, die nooit meer terug zou komen.

De euthanasie staat gepland voor februari volgend jaar, wanneer het stel bijna hun 65e huwelijksdag viert. Nu is de vraag natuurlijk: is angst voor de toekomst een goede reden om je leven te beëindigen, of moeten twee oude mensen dit zelf kunnen beslissen?

Bron