Ja hoor: Modemerken maken grotere broekzakken voor de iPhone 6

Mode & trends door Vrouwen redactie

De jaren verstrijken en telefoons worden steeds groter, maar de diepte van broekzakken blijven hetzelfde. Altijd maar een tasje meeslepen of de telefoon in je bh proppen is ook niet alles, maar in de broekzak passen die telefoons sowieso niet meer. De oplossing? Grote modemerken maken de zakken van hun broeken standaard groter, zodat de telefoons weer lekker op die manier meegenomen kunnen worden.

Veel modemerken zeggen dat ze sinds de uitgave van de nieuwe iPhone zijn begonnen met nadenken over de toekomst van de broek. De gebruiker staat centraal, dus moeten de zakken ook aangepast worden. Merken die al aangegeven hebben hun broeken te gaan veranderen zijn:

-American Eagle, bij de mannen passen de telefoons al. Voor de vrouwen is er nu een ontwikkeling in gang.
-Levi’s, ze willen hun producten altijd verbeteren, dus ook nu broekzak grootte een issue wordt.
-Lee jeans, zegt al over de broekzakken te hebben nagedacht op het moment dat de iPhone 6 uitgebracht werd, maar dat vrouwenbroekzakken nog steeds flatteus moeten zijn.

Hoe leuk ook bedacht, vrouwenbroekzakken waren nu al te klein voor de meeste telefoons. Als de iPhone 6 erin moet passen, zullen de broekzakken veel en veel groter moeten zijn dan nu.

Hoewel het een beetje een sukkelig probleem is (zakken die te klein zijn v.s. alle verschrikkelijke oorlogen die nu bezig zijn), zijn er genoeg designers die diep nagedacht hebben over het probleem. Eén van de oplossingen is ‘I/O denim’. Een broek waar de zak voor de telefoon net boven de knie zit. Het Kickstarter project viel zo in de smaak dat de gevraagde $10.000 zo binnen was. Binnenkort zullen er dus echt mensen rondlopen in de broeken van 'I/O'. Gegarandeerd dat de telefoon dan niet meer buigt, wel jammer dat het dan weer alleen voor mannen is.

Bron, bron, bron