Schoonmaak trucs die je het leven een stuk gemakkelijker maken

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Waar we onze moeder als vijf jarigen nog heel graag wilde helpen met schoonmaken (weet je nog, de kinderstofzuigertjes met plastic bolletjes erin), is het ondertussen een wekelijkse klus om tegenop te kijken. Deze super handige tips om schoon te maken, maken het leven een stuk makkelijker en draagzamer. Muziekvolume op max.: check, schoonmaak spullen in de aanslag: check, laat het schoonmaakfeest maar beginnen.

Uitgeschoten met de markeerstift? Wrijf tandpasta over de plek en de marker verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Al die stof op de luxaflex is zo verwijderd met een sok.

Aangekoekte etensresten verwijder je door de vieze mok, pan of schotel te vullen met water, afwasmiddel en citroenen. Plaats in de magnetron en laat een minuutje koken. Al het vuil en viezigheid veeg je dan zo weg. Kind kan de was, euhh... vaat doen.

Om je zwartgeblakerde barbecue of grill schoon te maken heb je alleen een ui nodig. Snij de ui doormidden en wrijf het over het rooster heen. Je rooster wordt weer glanzend schoon en al je vlees krijgt een lekker uiige bijsmaak. Let wel op: het rooster moet heet zijn wil dit trucje goed werken.

Glassplinters haal je weg met een sneetje brood. Omdat de splinters in het brood blijven hangen weet je zeker dat alles opgeruimd is.

Witte azijn is een echt schoonmaakwonder. Gebruik het om bijvoorbeeld de witte kalkaanslag van je glazen te poetsen.

Ook handig met azijn: het schoonmaken van je douchekop. Alle kalkaanslag verdwijnt wanneer je een zakje witte azijn met een elastiekje aan je douchekop bindt. Een nachtje laten rusten en het is weer als nieuw!

Zwarte, aangekoekte pannen maak je schoon met (drie keer raden) witte azijn. Giet een laagje azijn in de pan en verwarm op het fornuis. Voeg daarna twee schepjes zuiveringszout (soda) toe en een schrob even de bodem van de pan. Voilà.

Wanneer je je potje met glitters per ongeluk omgooit is er geen ontkomen meer aan: alles zit onder. Glitter is rotspul, want de komende maanden vind je het overal. Play-doh is het ideale middel om glitters snel en makkelijk op te ruimen.

Vette vlekken op muren en kleding haal je weg door het in te wrijven met een krijtje. Laat een paar minuten zitten en veeg de kalk weg met een natte doek. De vlekken zullen verdwenen zijn.

Bron, bron, bron, bron