5 Jaar oud autistisch meisje heeft een therapiekat – samen kunnen ze de wereld aan

Kinderen door Vrouwen redactie

Iris Grace, een vijf jaar oud meisje uit Engeland, heeft autisme én een therapeutische kat om haar daarmee te ondersteunen tijdens de dag. Iris heeft moeite met sociale interactie, en wanneer ze woordjes zegt tegen haar kat ontwikkelt ze toch die vaardigheid.

Een perfect therapeutisch huisdier vinden is zo makkelijk nog niet. De ouders van Iris wilden bijna de moed opgeven nadat Iris een paard niet leuk vond en een hond te druk voor haar was. Pas toen ze een Siberische kat te logeren kregen wisten ze dat een kat de oplossing zou zijn. Die was nog niet perfect voor Iris, maar kwam wel dicht in de buurt. Toen kat Thula bij de familie kwam wisten ze wel meteen dat die hun dochter goed kon helpen. Thula is een lieve, zorgzame kat die niet van de zijde van Iris wijkt, en dat is precies wat ze nodig hadden.

Ook weet ze precies uit te leggen hoe Thula Iris heeft geholpen. Iris heeft een fase gehad waarin ze niet meer in bad wilde, maar omdat Thula ook mee het water in ging en zich liet wassen wilde Iris ook weer in bad. Ook heeft ze moeite met sociale interactie, door tegen Thula te praten ontwikkeld ze toch die vaardigheden. Iris kan ook prachtig schilderen, en Thula wacht geduldig tot ze klaar is. Behalve dat Iris veel van Thula leert, zien de twee er heel erg lief uit. Samen kunnen ze de wereld aan. Stiekem willen we zelf ook wel zo’n katje als Thula.

Bron