Het poppenziekenhuis is niet geschikt voor watjes

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Zijn je oude poppen kapot, vies, of gewoon toe aan een opknapbeurt? Dan is het poppenziekenhuis in Australië misschien wel de perfecte plek om de pop mee naartoe te nemen. Meer dan 2.500.000 poppen zijn er al gerepareerd, en de business is nog steeds draaiende. Al vinden sommige mensen het er toch een beetje eng.

Al drie generaties lang runnen de Chapman’s het ziekenhuis, dat is opgezet in 1913. Vooral tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen het voor veel mensen te duur was om nieuw speelgoed te kopen, draaide de werkplaats op volle toeren. Er waren destijds 17 mensen in dienst om te kunnen voldoen aan de hoge vraag naar reparaties. Op dit moment zien ze de vraag juist achteruit gaan. Kinderen zijn niet meer zo geïnteresseerd in handgemaakte poppen, en krijgen gewoon een nieuwe wanneer hun pop kapot gaat.

Toch denken de werknemers dat ze niet op straat komen te staan. Er zullen altijd kinderen blijven die zo gehecht zijn aan hun speelgoed dat vervanging niet goed genoeg is. En zolang er gebroken kinderharten zijn, blijft het poppenziekenhuis die helen.

Channel 10 maakte een reportage over het ziekenhuis:

Bron, bron