5 Woorden die we eigenlijk niet meer zouden moeten gebruiken

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Er zijn een boel woorden die alleen mensen met weinig zelfvertrouwen vaak gebruiken, en dat zouden (dat is er al één) we eigenlijk niet meer moeten doen. Behalve jezelf minder sterk opstellen is het gevolg ook nog eens dat mensen minder snel naar je luisteren. Dus dames: lipjes getuit, borsten vooruit en deze woorden niet meer gebruiken!

1- Zouden

We zouden naar de film kunnen gaan... Klinkt het in je hoofd niet al als een vraag? Het klinkt een beetje alsof je het zelf niet weet, je misschien niet heel enthousiast bent en anderen kunnen je voorstel heel makkelijk wegwuiven. Gebruik de woorden kunnen of willen om een stuk enthousiaster en zelfverzekerder over te komen. Ik wil vanavond graag naar de film, jullie ook?


2- Zal niet

Als je iets heel graag wilt, en er hard voor werkt, dan is de kans heel groot dat dromen geen dromen blijven maar realiteit worden. ‘Het zal waarschijnlijk niet lukken’ is voor onzekere mensen die het waarschijnlijk ook niet lukt. Ik ga dit gewoon doen is voor mensen die ervoor gaan en geloven in zichzelf.

3- Onmogelijk

Niet is onmogelijk! De mens heeft leren vliegen, is naar de maan geweest en heeft het vuur uitgevonden. Dan lukt het je heus wel om die cursus te halen of te sparen voor die ene droomreis die je graag wilt doen!


4- Bezorgd

Je zorgen maken is helemaal niet verkeerd, iedereen doet het wel eens om hele goede redenen. Maar om overal bang voor te zijn en na te denken over elke fout die je misschien kan maken is niet nodig. Vragen als: vinden ze mij wel aardig, kan ik dit wel en zal ik falen houden je alleen maar tegen in je persoonlijke ontwikkeling en groei.

5- Verward

Weet je niet welke keuze je moet maken omdat je beide opties even graag wilt? Of stiekem omdat de ene keus minder leuk is maar wel makkelijk, en de andere keus moeilijk maar wel leuker? Stel jezelf de vraag: wat zou ik doen als ik niet bang was?

Bron, bron