100-jarigen delen het geheim achter een succesvol huwelijk

Vrije tijd door Vrouwen redactie

100-jarigen die hun gouden of zelfs hun diamanten huwelijksdag gevierd hebben (respectievelijk het 50- en 60-jarig huwelijk) zullen vast heel veel weten over het succesvol onderhouden van het huwelijk. Dat móet wel! Een enquête die gehouden werd onder 100-jarigen in de VS onthult het geheim achter een succesvol huwelijk. Zo zegt 30% van de ondervraagde oudjes dat mensen meer moeite moeten doen om contact te maken en elkaar te begrijpen in een huwelijk. 6% geeft aan dat je juist meer voor jezelf moet doen in een huwelijk.

Lees hieronder verder.

Dit koppel, al 80 jaar getrouwd, zegt dat het óf geluk óf het lot is dat je zo lang samenblijft. ‘Je kunt 80 jaar huwelijk van tevoren nooit plannen’.

Het onderzoek richt zich op de vraag hoe je een huwelijk onderhoudt, maar ook op hoe ouderen de jeugd van nu zien. 79% van de ouderen vindt dat jongeren van nu slimmer en scherper zijn dan toen zij jong waren. Die jeugd van tegenwoordig vinden ze dus zo slecht nog niet, alhoewel de meerderheid toch vindt dat we té egoïstisch en ik-gericht zijn, en dat we teveel op onze mobiel zitten. Het egoisme is dan ook een valkuil in het huwelijk. 22% vindt dat we vaken ‘ik hou van je’ tegen elkaar moeten zeggen. Maar dat is natuurlijk nooit een slecht advies.

Bron, bron, bron