8 Dingen die je niet wist, maar wel zou moeten weten

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Wist jij dat vissenkommen slecht zijn voor goudvissen, dat de meeste dromen over overspel gaan of dat er héél veel bier verloren gaat door gezichtsbeharing? Nee? Lees dan snel verder, want we hebben de dingen die je niet wist en wel zou moeten weten op een rijtje gezet...

1. Vissenkommen zijn heel slecht voor goudvissen

Een kom zorgt ervoor dat de lucht niet goed door het water kan stromen en heeft geen goed filtratiesysteem, waardoor vissen niet goed kunnen groeien. Een bak met waterpomp en filters zorgt ervoor dat de vissen veel gezonder blijven.

2. Als iedereen de deksel dicht zou doen van verplaatsbare toiletten, zouden ze niet stinken

Op elke verplaatsbare toilet zit een soort schoorsteen. Wanneer iedereen het deksel dicht zou houden gaat de lucht door die schacht naar buiten en wordt meegenomen door de wind.

3. Frankenstein is de naam van de dokter en niet van het monster

Wanneer we het over Frankenstein hebben, bedoelen we vaak het monster. Eigenlijk is dit echter de naam van de dokter Frankenstein, en heet het monster ‘het monster van Frankenstein’.

4. De verboden vrucht is helemaal geen appel

De verboden vrucht uit de passage over Adam en Eva in de Bijbel is helemaal geen appel, al wordt hij wel altijd zo afgebeeld. Het verboden object heette ‘herbi’, Hebreeuws voor fruit. Het zou net zo goed een granaatappel kunnen zijn. Waarschijnlijk is het woord appel er tijdens het vertalen naar het Latijn ingeslopen. Het woord voor ‘duivels’ lijkt namelijk op het woord voor ‘appel’, namelijk ‘malum’ en ‘mälum’.

5. Wanneer je in de auto zit kan je al weten waar de benzinedop zit

Bijna alle auto’s hebben een sticker op hun brandstofmeter die aangeeft aan welke kant de benzinedop zit. Handig wanneer je gaat tanken in de auto van een ander of met een huurauto.

6. Het is bewezen dat je langer leeft door minder te eten

Een studie heeft uitgewezen dat wanneer je 30% minder calorieën tot je neemt je langer leeft en minder kans krijgt op ziektes als kanker en Alzheimer.

7. Er gaat veel bier verloren door gezichtsbeharing

In alleen Engeland gaat er per jaar zo’n 93.000 liter bier verloren door gezichtsbeharing. Bier blijft daarin hangen, punt. Theoretisch gezien is het dus beter om zonder gezichtsbeharing bier te drinken, omdat je dan minder verspilt.

8. De meest voorkomende droom gaat over overspel

Wanneer je ’s nachts wakker wordt na alweer een droom over je partner die in bed ligt met een ander, hoef je je geen zorgen te maken. Het is geen teken van overspel, maar een teken van angst. Het is de meest voorkomende droom omdat het in onze natuur zit om bang te zijn om verlaten te worden.

Bron,bron,bron,bron,bron