Goed nieuws over peelings

Gezicht door Mariëlle

Het duurt nog heel eventjes totdat de Beautybox weer op de deurmat valt, maar we hebben alvast een sneak peek: in de Beautybox van oktober zit namelijk een product van Dermalogica! Het merk dat je kunt kennen van hun zonbescherming die je én voor je lichaam én voor je gezicht kunt gebruiken en omdat alle specialisten er fan van zijn. Of je kent het merk gewoon omdat het een van onze favoriete huidverzorgingsmerken is. In ieder geval: het zit in de Beautybox. Woehoew!


Dermalogica zelf heeft ook nog een primeur, want ze hebben een nieuwe gezichtsbehandeling: een chemische peeling die de strijd aangaat met een onzuivere huid, acné, littekens, zonneschade en oppervlakkige rimpels. Nu moeten we heel eerlijk toegeven dat we het je niet kwalijk kunnen nemen als je niet precies weet wat een chemische peeling is. Dus we leggen het even kort uit.

Peeling in de notendop

Bij een peeling wordt de bovenste huidlaag met dode huidcellen verwijderd. Oppervlakkige rimpels, acné en littekens worden minder zichtbaar en een onzuivere huid wordt gezuiverd. Daarbij werken peelings ook preventief -onder het mom van voorkomen is beter dan genezen- en verminderen ze de snelheid waarmee je rimpels krijgt. Het is aan te raden om een peeling periodiek te onderhouden. Welk tijdsbestek er tussen de peelings zit is afhankelijk van de peeling. Maar daar kan degene die de behandeling uitvoert of waarvan je het product koop je het beste over inlichten. Mocht je nog twijfelen over de do's en don'ts van een peeling, kun je je volledig inlezen in ons vorige peeling artikel.


Soorten peeling

Vandaag de dag bestaan er eigenlijk drie soorten peelings, maar Dermalogica heeft een variant die de voordelen van die verschillende peelings combineert.
- Mechanische peelings. Dat zijn peelings die dode huidcellen afschuren door middel van korreltjes. Denk aan de oude vertrouwde scubs. Let wel: gebruik nooit en te nimmer een body scrub voor je gezicht. Die korrels zijn veel te groot en grof voor je tere gezichtshuid.
- Enzymatische peelings die eiwitsplitsend zijn. Dit klinkt heel spannend, maar dat houdt in dat dode huidcellen losweken zonder dat er wordt geschuurd. Voor de gevoelige huid is dit beter.
- Chemische peelings zijn peelings op basis van (fruit)zuren die een heel oppervlakkig laagje van de huid verwijderen.

BioSurface™ Peel

BioSurface™ Peel, de nieuwe peeling van Dermalogica heeft de voordelen van een doorsnee peeling, maar met een minimale tot geen hersteltijd. Wat erop neerkomt dat je de peeling gerust voorafgaand aan een feestje kunt ondergaan, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je als een gepofte tomaat in de feeststemming hoeft te komen. Want voor die hersteltijd hebben wij drukbezette, ambitieuze vrouwen dus simpelweg geen tijd. En daardoor wil het nog wel eens voorkomen dat een peeling wordt overgeslagen en dat is zonde. Deze vorm van peelen is in staat om verschillende huidcondities te behandeling.


4 stappen van BioSurface™ Peel

De eerste stap is een voorbereidende stap met onder andere Salicylzuur die ervoor zorgt dat de schilfering van de huid wordt gestimuleerd. Die eerste stap wordt vervolgd door verschillende lagen van enzymen en zuren waaronder Acid Active dat werkt op pigmentophopingen. De laatste stap neutraliseert de boel weer en zorgt voor het herstel. Deze vorm van peeling kun je niet zelf uitvoeren en kan alleen uitgevoerd worden door skin care centers en schoonheidsinstituten, die je hier kunt vinden. Voor optimaal resultaat kun je de peeling het beste in een kuur van 3 tot 6 behandelingen laten doen in de herfst, winter of lente.