WTF: Is dit 's werelds grootste spin?

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Toen we dit monster alleen al zagen op ons beeldscherm wilden we ons onder een dekentje verstoppen en er nooit meer onder vandaan komen. Ja, we hebben het over een spin. Een spin met de naam ‘Goliath Birdeater’. Behalve de terrornaam die dit beest heeft gekregen is er nog iets anders wat niet zo leuk is: de spin heeft ongeveer de grootte van een knaagdier.

Een paar niet-zo-leuke feitjes over de ‘Goliath Birdeater’ op een rij:

- De spin heeft poten van wel vijftien centimeter. En helaas heeft hij daar acht van.
- Het monster weegt zo’n 170 gram.
- Hij heeft een aantal afweertechnieken, zoals het schieten van kleine haartjes die branden en zeer doen. Dit doet hij door te wrijven langs zijn poten.
- Hij heeft twee enorme kaken van vijf centimeter die tevoorschijn komen wanneer hij zijn voorpoten opzij beweegt. Deze kaken kunnen met gemak een schedel van een muis verpulveren. Een beet is voor mensen niet dodelijk, maar voelt wel als een spijker die door je hand geslagen wordt.
- De spin kan sissen. Dit doet hij ook door poten langs elkaar te wrijven. Het geluid is angstaanjagend.
- Helemaal volgroeid is de spin zo groot dat hij een mensengezicht kan bedekken.

Een wél fijn nieuwtje: het ding is tot nu toe alleen nog gespot in het oerwoud in Zuid-Amerika. Overigens is er officieel een spin op de wereld die nóg groter is, maar die komt veel minder vaak voor. Benieuwd geworden? Bekijk de geruststellende (NOT) kiekjes die zijn geschoten van het dier.

Bron, bron, bron