WTF: Beautyverkiezing in Rusland. Wie wordt de nieuwe ‘miss Hitler 2014’?

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Meiden doen graag mee aan beautyverkiezingen, en de meiden die meedoen aan de nieuwe Miss Ostland-verkiezing zijn geen uitzondering. Ze kunnen winnen door hun beste selfie als miss Hitler te plaatsen, inclusief uitleg waarom ze hem zo adoreren. Meerdere meiden hebben een selfie ingestuurd om de felbegeerde prijs te winnen. Opvallend is overigens dat dit zeker niet de enige pagina of groep is die pro-Hitler is. Er schijnen duizenden Russische en Oekraïense sites te zijn die gewijd zijn aan Hitler. De pagina waar je je kon opgeven voor de beautyverkiezing stond op VKontakte, een soort Facebook in Rusland, maar is ondertussen verwijderd door de beheerders. Mensen plaatsten er namelijk grove, racistische en onacceptabele teksten op, zoals ‘Behoud de pure bloedlijn’ en ‘Hitler bouwde de ideale samenleving op’.

Wie de meeste likes verzamelt wint de prijs. De eerste prijs is een bedelarmband met onder andere een rune die geliefd was onder verschillende SS-leiders. De tweede prijs is een hanger met het hakenkruis, en de derde prijs een kalender van het programma ‘Vikings’ van History Channel. Toch moet je wel aan een paar eisen voldoen om deze prijzen te kunnen winnen. Je moet een meisje zijn én een nazi, je moet Joden haten, en een 'sexy nazi-foto' insturen.


Hieronder zie je foto's die op de pagina geplaatst zijn. (Vertaling: “Witte kinderen zijn onze toekomst. Behoud de pure bloedlijn.”)

De prijzen die de meiden kunnen winnen:

Twee meiden die meededen aan de competitie:

Bron