10 Problemen die vrouwen met dun haar begrijpen

Gezicht door Mariëlle

Oh nee, dun haar... We willen het er niet over hebben. Maar we doen het toch. Dapper he? Puur om onze frustraties kwijt te kunnen. Want ja, wij zijn ervaringsdeskundigen zoals dat met een veel te mooi woord heet. En onze ervaring luidt: dun haar wil je niet. Gewoon niet! Al deze problemen voor vrouwen die ook van die dunne sprietjes op hun hoofd hebben. Laat dit hoop geven: je haar schijnt zes keer in je leven te veranderen. Hopelijk gaan we er niet nog meer op achteruit.


1. Touperen is ons guilty pleasure, of beter gezegd: onze enige redding. Het is de enige manier waarop we ons nog durven te vertonen in het openbaar (en ja, ook in de spiegel). En zo lang je het goed uitvoert is er niks aan de hand, en beschadigt je haar niet, waar we meteen aankomen bij het volgende probleem.


2. We zijn niet in de wieg gelegd om zelf kappertje te spelen. Niet met ons eigen haar in ieder geval, want dat kan gewoon niet met dun haar. En daarbij: bij ongeveer álles wat we doen beschadigen we ons haar, want nog zo'n grappig feitje over dun haar: het is hartstikke kwetsbaar. Nou moe.


3. Haar wassen doen we nooit. Iewl? Valt mee (ongeveer één keer per week). We leven op droogshampoo en dat is ook shampoo, dus daar wordt je haar ook schoon van. En daarbij: hoe minder je je haar wast, hoe dikker het lijkt en hoe beter de droogshampoo zijn werk kan doen. En daarom: pas als we ons echt niet meer kunnen vertonen met ons haar wassen we het pas. Eerst alleen met water, dan met conditioner en als dat ook niet meer werkt grijpen we naar de shampoo.


4. Professionele haardrogers zullen we nooit worden. Hoewel... Net na het föhnen zit het top. Maar echt perfect, alsof de kapper om 07:00 uur 's ochtends al open was! Jammer alleen dat niemand de kans krijgt om het te zien omdat het binnen 15 minuten of één fietsritje instort. Ook met een liter haarlak.


5. Wanneer je krullen maakt in dun haar zal het nooit het beoogde resultaat krijgen. Want: krullen in dun haar ziet er óf uit alsof je de hele dag in de wei hoort te blaten en "schaap" genoemd wordt óf het blijft gewoon niet zitten. Bleh.


6. Een knot is onze fijnste haardracht. Niet omdat het echt leuk is, maar omdat dit het enige kapsel is wat nog een beetje lijkt op wat je bedoelt (we bedoelen: iedereen kan zien dat het een knot is, dus dan is het gelukt). En je kunt het volume van je haar nog een beetje verstoppen onder... je eigen haar. Na er een kiloknaller sculping powder in te hebben gemieterd.


7. We hebben het talent om precies te kunnen vertellen wanneer het vriest. Dit voelen we niet aan de kou, dit zien we in de spiegel. Ons haar gaat omhoog staan door de kou. Dat fenomeen wordt ook wel statische elektriciteit genoemd. En dat is verdomde lastig bij het haren kammen. Heb je al zo weinig haar, gaat het ook nog omhoog staan.


8. De kapper is je vijand. Een kapper knipt namelijk altijd nét teveel af van dat waar je al niet zo rijkelijk mee bedeeld bent. Want een kapper denkt waarschijnlijk: "Jeetje, ik ben wel heel erg snel klaar met dit koppie. Nu denken ze vast dat ik het heb afgeraffeld, dus nu moet ik eigenlijk nog een laagje van het haar afknippen, zodat ik langer bezig ben en zodat het lijkt alsof ik er echt mijn best op heb gedaan." Aan de andere kant is regelmatig knippen wel weer nodig om je haar gezond (en dus zo vol mogelijk) te houden - het is dus nooit goed.


9. Nog een vijand die ook met de kapper te maken heeft: laagjes. Want er wordt door menig kapper gedacht dat laagjes dé oplossing zijn voor dun en volumeloos haar. Maar wat gebeurt er als er laagjes worden geknipt? Precies, er wordt méér haar afgeknipt. Dus je houdt mínder haar over. Wat nou meer volume?


10. Sorry meisjes met dik haar, maar we vinden jullie bij voorbaat al niet leuk. Heeft niks met jaloezie te maken.


Bron, bron, bron, bron,

bron, bron, bron, bron, bron