Deze kleine prinsessen schelden als f*ck - en met een goede reden ook

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Wanneer je deze vijf prinsesjes in het roze ziet verwacht je niet dat ze de komende twee en een halve minuut niets anders doen dan schelden. De boodschap die ze daarmee over proberen te brengen is: wat is meer aanstotelijk, een paar kleine meiden die fuck zeggen of hoe de maatschappij meiden en vrouwen behandelt? De vijf kleine prinsessen brengen twee feiten onder de aandacht. Vrouwen verdienen nog steeds 23% minder dan mannen die hetzelfde werk doen en één op de vijf vrouwen op de wereld wordt in haar leven aangerand of verkracht. En daar moet iets aan gedaan worden.

Het filmpje sloeg in als een bom, en de meningen zijn er breed over verdeeld. Sommige mensen vinden de video hilarisch en de boodschap goed, waar anderen het belachelijk vinden om meisjes van zes tot dertien jaar oud in te zetten voor een boodschap waar ze waarschijnlijk op die leeftijd nog niet eens over nagedacht hadden. Ook veel mensen vinden het raar om schelden te vergelijken met krachtige vrouwen.

De meiden spreken namens fckh8.com, een website waar je shirts en accessoires kunt kopen die teksten bevatten over gelijke rechten van mannen en vrouwen, antiracisme en het homohuwelijk. Een beetje jammer is dat de site een winstoogmerk heeft en waarschijnlijk alleen media-aandacht wil om producten te verkopen. Aan de andere kant: elke aandacht voor gelijke rechten is natuurlijke goede aandacht.