Als je kat per ongeluk anti-vries heeft gedronken, kun je hem zo redden

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Hoe red je een kat die anti-vries gedronken heeft? Sara, het baasje van Missey kwam er achter toen haar kat terugkwam van buiten en zich een beetje raar gedroeg. Ze dacht dat het wel over zou waaien, maar toen Missey de volgende dag serieus ziek was spoedde ze zich met haar vader naar de dierenarts. Zijn behandeling? Een fikse dosis wodka.

De arts kon concluderen dat iemand Missey anti-vries gevoerd had. Dat is extreem gevaarlijk voor katten, vooral voor hun nieren. Sara was geschokt door de behandeling die de arts voorstelde, maar besloot akkoord te gaan toen ze hoorde waarom het nodig was. Door de kat wodka te voeren, zou de ethanol (een ander woord voor alcohol) de anti-vries neutraliseren door een bepaalde scheikundige reactie. Daardoor richt de anti-vries minder schade aan en heeft een kat kans om te overleven.

Missey kreeg in twee dagen tijd een halve liter wodka met een percentage van 37,9%. Ze was dus ook volledig dronken en kon niet meer op haar benen staan. Arm beestje! Gelukkig is ze intussen veilig thuis en maakt ze het goed. Toch hoopt Sara dat ze haar kat nooit meer dronken hoeft te voeren om haar te redden.

Bron, bron afbeelding, bron afbeelding, bron afbeelding