Vrouw krijgt half miljoen omdat ze zwanger was van undercover agent

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Een Britse vrouw heeft na jaren eindelijk geld gekregen van de politie. In de jaren 80 was zij dierenactiviste en ontmoette in dat wereldje een man. Samen kregen ze een kind waar ze twee jaar voor gezorgd hebben, tot hij op een dag spoorloos verdween. Pas in 2012 zag ze een artikel in het krantje van Greenpeace dat de ware identiteit van haar toenmalige vriend onthulde.

De vrouw wil anoniem blijven, maar staat wel bekend onder de naam Jacqui. Ze ontmoette Bob Robinson in 1984 en was op slag verliefd op hem. Onwetend als ze was, dacht ze dat hij net zo veel van haar hield en een jaar later raakte ze zwanger. Ze beviel van een zoon en was dolgelukkig. Twee jaar lang zorgde ze samen met Bob voor hun kind, tot hij spoorloos verdween en haar achterliet met een gebroken hart en een peuter.

Bob met het kind van Jacqui en hem in de jaren 80

Zonder dat Jacqui het wist, was Bob teruggegaan naar zijn echte vrouw en kinderen. Hij was vijf jaar undercover geweest als activist, en kon terugkeren naar zijn ‘gewone’ bestaan. Pas in 2012 zag ze hem terug. Het moment dat ze er achter kwam dat ze een kind heeft gehad van een infiltrant brak haar hart. Naar eigen zeggen was ze depressief en wilde ze het liefst zelfmoord plegen. ‘Ik was voor het eerst verliefd, ik was voor de eerste keer zwanger en kreeg voor het eerst een kind. Achteraf was dat dus samen met een geest.’

Vorig jaar bood Bob zijn excuses aan voor wat hij gedaan heeft in een interview met Channel4. Hij zegt spijt te hebben van fouten uit zijn verleden. Toch schijnt hij niet de enige infiltrant te zijn die liefde en seks heeft gebruikt om informatie te vergaren van vrouwelijke dierenactivisten, maar tot dusver is Jacqui wel de enige die een schadevergoeding heeft gekregen. Omgerekend meer dan een half miljoen euro. Dat dit bizarre verhaal realiteit is, is bijna niet te geloven.

Hieronder zie je Bob in 2013, in een interview waarin hij zijn excuses aanbiedt.

Bron, bron, bron, bron