Nooit meer vergeten om make-up te verwijderen met deze tips

Gezicht door Vrouwen redactie

Na een flinke nacht stappen is het voor veel meiden toch wel heel veel werk om hun make-up te verwijderen. Zeker als het laat is en we eigenlijk heel erg moe (of dronken?) zijn. Vaak wordt gezegd dat make-up niet verwijderen voor het slapen heel slecht is voor de huid, maar is dat ook echt zo? Is één keertje overslaan echt zo erg? Helaas is het antwoord op die vraag ja. Zelfs die ene keer kan al slecht zijn voor je huid. Mascara breekt je wimpers af, foundation verstopt de poriën en lippenstift droogt je lippen uit. Gelukkig hebben wij tips om nooit meer te vergeten om make-up af te halen.

1. Maak een beloningskalender
Stel een doel op voor jezelf en hang daar een beloning aan vast. Na een week elke dag braaf je make-up verwijderen mag je die leuke lipgloss kopen, na een maand een paar potjes nagellak en na twee maanden de dure foundation die je al tijden wilt hebben. Volhouden is een stuk makkelijker omdat je beloond wordt aan het einde van de rit, en de gewoonte zit er al zover ingesleten dat het daarna vanzelf gaat. Win-win!

2. Zet je make-up reiniger op een handige plek
Als je make-up remover ergens in een make-up la ligt vergeet je al snel dat je je make-up er nog af moet halen. Wanneer je de reiniger bijvoorbeeld naast je tandenborstel neerzet word je elke dag herinnerd aan de reiniger, en staat het binnen handbereik.

3. Stralend en schoon
Zit het afhalen van de make-up in je dagelijkse routine, dan kun je nog een stapje verder gaan. Reinigingsdoekjes laten vaak nog sporen vuil na, maar zijn wel handig voor het verwijderen van oog make-up. Gebruik daarom altijd na de doekjes een facewash of een ander product om je huid te reinigen.

4. Bij echt weinig tijd kan je na het gebruik van de doekjes altijd nog je gezicht wassen met water. Dit verfrist de huid ook en zal make-up sporen beter verwijderen dan wanneer je niets doet.

Bron, bron