Vliegtuig van de toekomst is niet voor watjes – van boven tot onder kijk je naar buiten

Vrije tijd door Vrouwen redactie

De toekomst van het vliegtuig? Een plek waar je een uitzicht van 360 graden heb en dus kunt uitkijken over het hele landschap. Geen gevechten meer voor de beste plaats voor het raam, maar overál raam. Niet zo leuk voor mensen met vliegangst, maar wel heel erg mooi.

Gelukkig hoeft niemand bang te zijn, want het vliegtuig heeft niet echt overal ramen. Het lijkt alsof je naar de omgeving zit te kijken, maar eigenlijk is het een projectie van wat er buiten gebeurt. Dat betekent dat je ook in een bos of in een drukke stad kan zitten, omdat het toch niet ‘echt’ is. Het vliegtuig in ontworpen voor het Britse bedrijf CBI. Maar waarom de ramen weghalen? Door de ramen te verwijderen wordt het vliegtuig lichter, en elke kilo dat een vliegtuig lichter is scheelt in brandstof en dus CO2-uitstoot.

De publicatie van de eerste beelden van dit toestel veroorzaakte zowel positieve als negatieve reacties. Zo zeggen veel mensen dat het een goede manier is nog meer reclame te verkopen. Die voorspellen nu al dat er straks constant reclame door het beeld zal ‘vliegen’. Waar wij zelf aan denken is actiefilms - een soort imax bioscoop in het vliegtuig. Hoewel, een thriller over een vliegtuigkaping wordt wel heel intens als je die in een vliegtuig zit te kijken. Toch zouden wij het (én dat geweldige panorama uitzicht!) best eens willen zien...

Bron