Dingen die je doet als je aangeschoten bent

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Soms drinken we net een wijntje teveel en worden we een beetje tipsy. Niet dronken, maar gewoon een klein beetje aangeschoten. Ook al geven we het liever niet toe, we raken wel een heel klein beetje de controle kwijt na dat ene wijntje teveel. We gaan dan vreemde dingen doen, dingen die iedereen die wel eens een klein beetje tipsy is waarschijnlijk wel herkent.

Het volume van je stem gaat omhoog.
Om de een of andere reden ga je harder praten. Of je nou bang bent dat anderen je niet verstaan, je jezelf eigenlijk niet meer zo goed verstaat of al die wijntjes je zicht beperken waardoor het gewoon lijkt alsof iedereen heel ver weg staat, geen idee. Maar toch, toch gaat iedereen die een beetje aangeschoten is harder praten.

Je gaat enorm veel eten.
Een paar glaasjes wijn zorgen voor een oncontroleerbare vreetkick. Opeens moet en zul je alles wat ook maar enigszins eetbaar is en in je buurt komt in je mond stoppen. Maar jij houdt toch helemaal niet van paprikachips? Nu wel dus.

Je wordt overal enthousiast over.
Elk plan van je vriendinnen lijkt ineens geweldig. Zullen we naar die club gaan? JA. Zullen we naar de friettent gaan? JAA, ETEN. Dansen op de bar? JOEHOE, ik kan fan-tas-tisch dansen! Zullen we naar die karaokebar gaan? JAAA, ik kan ge-wel-dig zingen! (Nee, nee, nee!).

Je praat gezellig met iedereen.
Een voordeel van een beetje aangeschoten zijn? Je bent iets minder verlegen en gaat gemakkelijker een gesprek aan. En dat doe je dan ook, met wie dan ook. Die ene jongen waar je echt nog nooit interesse in hebt getoond, die chick die ooit met dezelfde jongen gedate heeft, dat meisje dat je echt nog nooit gezien hebt, de wc dame en vooral de uitsmijter vindt het natuurlijk errug gezellig om met jou te praten.

Je vindt alles hilarisch.
De meest lompe grappen zijn in jouw ogen ineens hilarisch. Niet zomaar hilarisch, nee, alles is lachen, gieren, brullen hilarisch. Je ligt nog bijna niet op de grond van het lachen.

Je bent heel erg eerlijk.
Opeens heb je de behoefte om iedereen precies te vertellen hoe je je overal over voelt. Je bent nog steeds verdrietig om je kat die twee jaar geleden aangereden is, haar jurkje is echt veeeel te kort, je baas is stiekem best een lekker ding en die ene jongen daar zou best wel eens op mannen kunnen vallen…

Je bent even helemaal de weg kwijt als je thuis komt.
Eindelijk ben je thuis, je hebt het voor elkaar gekregen om onderweg niet in slaap te vallen, maar wilt nu toch wel heel graag je bed induiken. Helaas moet je je eerst nog gaan wagen aan de onmogelijke taak al je kledingstukken in goede volgorde uit te trekken, wat ineens onmogelijk lijkt. Daarna toch maar even kijken of je telefoon nog aanwezig is en vooral ook nog leeft en dan plof je op bed. Oh nee, honger, daar is die vreetkick weer. En je moet je make-up eraf halen, je tanden poetsen, je wekker zetten en die vriendin een berichtje sturen dat je nog leeft. Maar je bed ligt zo lekker… Zzzz…

Afbeeldingen: bron, bron, bron, bron, bron