11-jarig meisje in tranen omdat ze haar pruik af moet zetten

Kinderen door Vrouwen redactie

Als 11-jarig meisje heb je het al moeilijk genoeg. Je wilt meedoen op school en leuke dingen doen. Voor Ashanti is dat een stuk moeilijker. Door verschillende ziektes heeft ze een kaal hoofd, waardoor ze een pruik draagt. Ze verscheen op school met een knalroze pruik, die ze meteen af moest zetten van de leraar. Ze protesteerde tot tranen aan toe, maar de docent was onvermurwbaar en verplichtte haar om met een kaal hoofd rond te lopen.

Ashanti Elliot Smith heeft het Hutchinson-Gilford Progeria Syndroom, ook wel Progeria genoemd. De ziekte zorgt ervoor dat een kind veel sneller lichamelijk veroudert dan normaal, ook al gaat de geestelijke en sociale ontwikkeling wel even snel als leeftijdsgenoten. Ook heeft ze Alopecia, een ziekte waarbij de haarwortels aangetast worden en het haar uitvalt.

De leraar verplichte Ashanti om de pruik af te zetten omdat ze niet wilde dat andere kinderen hun haar in vreemde kleuren zouden verven. De reden van de kleur van de pruik is niet omdat Ashanti wilde choqueren, maar omdat het een geschenk was van een familielid. Zelf konden ze een pruik van mensenhaar niet betalen.

Bron: Reporters