Man laat zichzelf opeten door anaconda voor televisie

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Er zijn zonder twijfel een heleboel mensen die de meest bizarre en rare dingen doen, en dan zijn er nog de mensen die dat doen op televisie. Op Discovery Channel zijn vaak programma’s te zien over (overleven in) de natuur, en over wilde dieren. Voor een nieuw programma laat een man zich opeten door een Anaconda, in de naam der wetenschap. Lang leve de wetenschap.

Paul Rosolie, een filmmaker en natuurliefhebber, gaat zich in het programma Eaten Alive levend laten opeten door een slangensoort die wel negen meter lang kan worden. Omdat hij er het liefst levend uit wil komen, heeft hij een speciaal pak ontworpen waarin hij - waarschijnlijk - weer levend uit de slang naar buiten komt. Ja, waarschijnlijk, want nog geen enkele ziel was moedig (of gek) genoeg om deze stunt uit te halen. De slang breekt meestal de botten van zijn hapje om die beter naar binnen te krijgen, en het pak moet dat voorkomen. Om toch nog een lekker hapje te zijn laat Paul zich insmeren met varkensbloed.

Overigens wordt er beloofd dat de slang het overleeft, maar toch het is vrij luguber om een levende mens weer terug uit een slang te trekken. Verschillende organisaties hebben daarom al petities gestart tegen het uitzenden van de aflevering. Zij vinden de actie pure dierenmishandeling. De aflevering zal op zeven december uitgezonden worden in Amerika. Wat vind jij, gaat Discovery nu toch echt te ver?

Bron