Recept voor gezonde gevulde speculaas

Eten door Vrouwen redactie

Eerder schreven we in het redactiedagboek dat we mochten smullen van de gezonde gevulde speculaas gemaakt door Claartje van Foodness. Jaja, gezond én lekker, daar houden we van. Gelukkig kunnen we het nu ook zelf maken, want Foodness is zo lief geweest het recept te delen. Hmm!

Natuurlijk gaan we snoepen met Sinterklaas. Dat hoort erbij! Alleen kun je ook verántwoord snoepen, door te kiezen voor snacks en zoetigheden die niet alleen maar geraffineerde suiker, boter en snelle koolhydraten bevatten, maar waar ook nog iets van voedingsstoffen in zitten. Claartje maakte deze veganistische gevulde speculaas van speltmeel, stevia en kokosolie, met een suikervrije spijslaag van dadels en amandelmeel ertussen. Met dit recept maak je een gevulde speculaas waar je 12-16 porties uit kunt halen.

Let op: dat deze speculaas veganistisch is en geen geraffineerde witte suiker bevat betekent niet dat je een hele koek kunt eten zonder er dik van te worden! Helaas bevatten ook gezonde snacks gewoon calorieën - alleen bevatten ze daarnaast óók dingen die je lichaam echt nodig heeft. Het is dus een 1000 keer betere keus dan een kant-en-klare gevulde speculaaskoek, maar eet ’m toch met mate.

Voor een notenvrije versie laat je de amandelspijs achterwegen (amandelspijs zonder amandelen wordt gewoon lastig) en gebruik je rijstmelk of gewone melk in plaats van amandelmelk voor de speculaas.

Nu we alle ingrediënten weten hoeven we alleen nog maar bezig in de keuken. De bereidingswijze van deze heerlijke speculaas maakt je hier. Eet smakelijk!