Schrikken: Lig jij ook elke nacht tussen deze beestjes in bed?

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Ongemerkt liggen we elke nacht tussen de beestjes. Enkele miljoenen huisstofmijten houden ons gezelschap tijdens onze slaap. Gelukkig hebben we van deze beestjes geen last, in tegenstelling tot de bedwantsen. Bedwantsen kun je zien, en deze parasieten zuigen je bloed. Iets minder fijn dus het om in de slaapkamer tegen te komen.

De vier tot negen millimeter grote bedwants kan wel een jaar zonder bloed, maar wanneer ze toch bij je in bed belanden drinken ze zo’n 13 milliliter. Alsof dat nog niet erg genoeg is maken de bedwantsen een opmars in Europa. De oorzaak daarvan zijn alle verre reizen die we maken, waarmee we de beesten fijn meenemen naar huis. Een goed voorbeeld van de ellende die ze veroorzaken is de situatie Carol Knight, die samen met haar drie kinderen, de vriendin van haar zoon en haar kleinkind in Londen woont.

Lees hieronder verder -->

’s Nachts werd de alleenstaande moeder wakker van jeuk, en toen ze het licht aandeed zag ze kleine, zwarte beestjes wegschieten. Ondanks verschillende pogingen om de parasiet weg te krijgen, inclusief een insecten-bestreidingsteam dat haar woning uitgekamt heeft, zijn de beestjes nog steeds niet weg. Niks mocht baten. Carol weet niet meer hoe het verder moet, want ze zit helemaal onder de beten.

Enkele tips om bedwantsen buiten de deur te houden:

- Zet je koffer nooit op de grond in hotelkamers
- Kijk in hotelkamers altijd onder het matras
- Koop geen gebruikte matrassen van anderen
- Laat de slaapkamer vaak doorluchten

En dan is het maar hopen dat ze ver, heel ver uit onze buurt blijven.

Bron, bron, bron