Calvin Klein vindt model met maat 40 plus size

Mode & trends door Vrouwen redactie

Het ene na het andere schandaal komt deze weken aan het licht. Het gaat weer eens over het lichaam van de vrouw, van Victoria’s Secret (met de ‘perfect body’ campagne, remember?) tot Calvin Klein. In de nieuwe campagne van Calvin Klein staat model Myla Dalbesio namelijk centraal. Myla heeft Amerikaanse maat 8-10 wat gelijk is aan de Nederlandse maat 38-40. Ze wordt door Calvin Klein plus size genoemd, en daar vallen een heleboel mensen over.

Het model valt in de in-between categorie. Ze is geen sample size, maar valt ook niet onder plus size. Dat modemerk Calvin Klein haar simpelweg neerzet als plus size vinden veel mensen niet leuk. Veel vrouwen geven aan er ook zo uit te zien, maar zeker niet in de categorie ‘dik’ te vallen. Of het een marketing stunt was of een stomme fout is niet duidelijk. Maar elke vorm van aandacht is weer publiciteit, toch?

Ter verdediging van Calvin Klein: zij zijn niet de enigen die het model plus size noemen, en het feit dat ze niet-bonenstaakje als model kiezen is juist prijzenswaardig. Myla Dalbesio valt gewoon niet binnen de maten die in de modewereld gesteld worden, en Calvin Klein wordt daar nu op afgerekend. Zelf vind Myla ook niet dat ze als 'dik' neergezet wordt. Ze vertelde aan ELLE hoe zij er zelf over denkt: "They released me in this campaign with everyone else; there’s no distinction. It’s not a separate section for plus size girls."