7 dingen die hij je nooit gaat vertellen

Vrije tijd door Mariëlle

Er gaat meer om in die mannenkoppies dan wij doorhebben. En wij maar denken dat we ze altijd te slim af zijn. Niet dus, zo blijkt. Mannen hebben ook hun geheimen. En die kunnen ze verdomd goed stilhouden. Er zijn namelijk een hoop “mannendingen” die ze ons niet aan onze vrouwenneusjes gaan hangen. En wij ontrafelen welke dat zijn. Hoezo zijn vrouwen gecompliceerd?

Wist je dat als mannen het uitmaken ze ALTIJD (nou ja, bijna altijd dan) na 2-3 weken spijt krijgen en dat ze dan terug willen naar hun ex? Ben jij die ex? Ga er niet op in. Mocht de spijt echt zijn, dan is hun gevoel na een aantal maanden ook nog wel in stand en dan kun je altijd nog terug. Mocht je dat zelf ook willen dan.


Mannen bedoelen vaak echt heel iets anders als ze “alleen maar vrienden” willen zijn. Niet dat ze zitten te wachten op een relatie, maar “friends with benefits” zit er in ieder geval wel in. En verwacht er vooral niet te veel van.


Hij vergelijkt zichzelf met jouw ex. Altijd.


Zijn vrouwen ijdel? Mannen zijn dat net zo goed, al laten ze dat met hun nonchalante imago anders overkomen. Mannen kijken dus ook bijna in elke spiegel die ze tegenkomen, maar dan met wat meer beleid. Ze kijken in de spiegels op momenten dat niemand het ziet. En dan nemen ze het er even goed van. Links, rechts, buikspieren (in progress), alles wordt even onder de loep genomen.


Wanneer je zegt dat je van ze houdt vinden ze het ongemakkelijk om meteen te zeggen dat ze ook van jou houden. Wij vinden het natuurlijk nog ongemakkelijker als ze dan niks zeggen, maar een stilte betekent niet dat hij niét van je houdt.


Het schijnt dat mannen het waarderen als jij af en toe “het mannetje” speelt. Neem hem een keer mee uit eten en betaal dan ook alles. Laat je niet verleiden door woorden als “Weet je het zeker?” of “Dan doe ik het toetje”. Nee, als je het doet moet je het ook goed doen. Heb je hiervoor even niet de geschikte bankrekening, neem hem dan mee uit lunchen en anders kan een bakje koffie er altijd wel vanaf toch?

Mannen zijn er wat minder open over dan vrouwen, maar mannen maken ook dingen mee die hen raken. Bijvoorbeeld mensen die ze verliezen. Ook zij worden gekwetst en kunnen verdrietig zijn. Ze praten hier liever niet over en al helemaal niet uit zichzelf. Mocht het onmogelijke gebeuren en mochten ze er toch met je over praten, dan heb je echt iets heel erg goed gedaan.


Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron