Stel krijgt 100 pond boete na negatieve hotelrecensie

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Hotels en restaurants moedigen hun bezoekers vaak aan om een recensie over hun ervaringen te schrijven. Een hotel in Engeland besloot het net iets anders te doen: ze proberen juist om geen recensies te krijgen. Tenminste: geen slechte recensies. Wat veel mensen niet weten is dat de "gnieperds" in de kleine lettertjes hebben gezet 100 dollar extra te mogen incasseren wanneer er ergens een slechte recensie over hun hotel online komt. En reken er maar niet op dat het alleen dreigen is, want al verschillende stellen zijn de dupe geworden van de "regel".

Hoewel het natuurlijk flink balen is om 100 pond kwijt te zijn, is het nog een stuk erger voor pasgetrouwde stellen. Wanneer zij meerdere kamers van het hotel boeken voor hun trouwdag, krijgen zij de rekening voor elke gast die iets negatiefs plaatst en voor elke recensie. Op die manier kan de boete flink oplopen.

Tony en Jan Jenkinson zijn de eerste gedupeerden die naar buiten zijn gekomen met dit nieuws. Op Tripadvisor schreven zij dat het hotel een rottend, stinkend krot was. Niet lang daarna zagen ze dat het geld van hun rekening was afgeschreven. Zelf vinden ze dat hun vrijheid voor meningsuiting hierdoor wordt neergehaald. Of het stel hun geld terugkrijgt is nog maar de vraag, maar het hotel heeft er in ieder geval niet slim aan gedaan. De hele wereld praat nu over dat ene hotel dat brutaal genoeg is om een boete in de kleine lettertjes aan te kondigen, en dat is een stuk erger dan een paar slechte recensies.

Bron, iStock