Buitengewone Kussen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Vind je de zoenen die jij dagelijks uitdeelt al spectaculair? Deze mensen hebben pas echt een goed zoenverhaal (als ze het überhaupt nog kunnen navertellen…). Van langste kussen tot meest dodelijke kussen, zo voelen onze makeoutsessies ineens wel heel gewoontjes.

1. Jemma Benjamin had wel heel veel pech. Minuten nadat zij voor het eerst met haar vriend had gezoend, is ze overleden. De oorzaak van haar dood is nooit achterhaald, al had het (gelukkig!) niks met die zoen te maken, ze had waarschijnlijk een hartstoornis.

2. De langste filmkus stond altijd op naam van de film ‘You’re in the Army now’ uit 1941, maar in 2010 besloot een andere regisseur een poging voor het record te doen. In ‘Elena Undone’ wordt een passionele kus gedeeld tussen een lesbische schrijfster en de vrouw van de pastoor. De kus duurt maar liefst 3 minuten en 23 seconden.

3. Er zijn natuurlijk ook wat vreemde wetten die met zoenen te maken hebben (alleen in Amerika, uiteraard ;)). Zo is het in Colorado verboden voor mannen om een vrouw te kussen wanneer zij slaapt, gelukkig mag het andersom wel. In Connecticut mag op zondag helemaal niet gekust worden, het is tenslotte een rustdag!

4. Dan is er natuurlijk ook nog het wereldrecord smoochen, deze twee hebben maar liefst 58 uur, 35 minuten en 58 seconden gezoend. Ergens lijkt het ons na een tijdje toch niet meer zo prettig… En erg sexy is het ook niet.

5. Er zijn ook vogeltjes die zoenen als ze elkaar leuk vinden. De witvoorhoofdamazone (yep, inclusief wit voorhoofd) geeft niet alleen kusjes, maar gooit er ook nog wat tongactie in. Minder romantisch vinden wij het feit dat wanneer het mannetje het vrouwtje écht heel erg leuk vindt, hij in haar bek overgeeft… Hoezo moodkiller?

Bron