14 redenen om niet te diëten

Vrije tijd door Mariëlle

Diëten is niet meer helemaal van deze tijd. Gezond leven it is. Toch vind je af en toe nog een vreemde eend in de bijt die denkt dat het helpt om van de ene op de andere dag helemaal geen vet meer te eten. Of koolhydraten. Of een stoorzender die denkt dat het lichaam van Doutzen Kroes ook is opgebouwd uit alleen maar sla. Doe het gewoon niet, dat leven op droge slablaadjes. Het leven is zoveel leuker zonder te diëten. 14 redenen om NU te stoppen met diëten!

1. Eigenlijk is iedereen allergisch voor het 'niet-eten' dat bij veel diëten hoort. Je buik maakt rare geluiden, je wordt duizelig, je wordt lusteloos, moe en in het ergste geval krijg je zelfs hoofdpijn. Dat is echt niet goed hoor.


2. Aan de andere kant kunnen we ook allergisch zijn voor eten, we zwellen er helemaal van op.


3. Je voeding wordt eenzijdig. Diëten is altijd of het één of het ander mogen eten. Je krijgt dan niet alle voedingsstoffen binnen die je binnen hoort te krijgen.


4. Je verbiedt jezelf iets, en wat is er nou spannender dan verboden vruchten? Hiermee jaag je het alleen maar aan om (slechte dingen) te gaan eten.


5. Uit eten gaan is maar saai als je op dieet bent. En voor degene met wie je uit eten gaat is er al helemaal niks aan. Jij met je stomme, saaie salade zonder kaas en met de dressing apart...


6. Word je er vrolijk van? Nee! Je wordt vooral heel chagrijnig. Gezellig!


7. Mensen die altijd diëten worden er niet mooier op. Denk aan Miranda Priestley (een hele goede vertolking van Anna Wintour) in The Devil Wears Prada. Echt, dat zou een heel ander mens zijn als ze eens een stuk chocolade in haar mond zou duwen. En zou doorslikken!


8. Je kunt dit nooit meer doen.


9. En dit.


10. En dit.


11. En dit.


12. En dit.


13. En wat dacht je hiervan?


14. Nee, van diëten word je niet gelukkig.


Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron