Wow: trouwe zwerfhond Arthur volgde extreme sporters honderden kilometers door het regenwoud

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Af en toen komen er verhalen voorbij die een enorme indruk op je achterlaten. Het verhaal van zwerfhond Arthur is zo'n verhaal. Team Peak Performance uit Zweden deed mee aan het wereldkampioenschap ‘Adventure Racing’. Moe, vermoeid en onder de modder gingen ze zich klaarmaken voor de nacht, tot er een hond tevoorschijn kwam. Mikael Lindnord, een deelnemer van het Peak Performance team, gaf de hond die vies en ongelukkig leek een deel van zijn vlees in blik. Mikael wist op dat moment niet dat de hond hem overal zou volgen, al was het door de kniehoge modder, klimmend de heuvels op of wanneer ze met hun boot het woeste water doorgingen.

Lees hieronder verder -->

Zes dagen lang volgde de hond (die ze uiteindelijk Arthur noemden) het team. Wat ze ook deden, hij verliet hun zijde niet. Arthur was vastbesloten om de vier te blijven vergezellen. Dat was voor het team niet even gemakkelijk, want ze zagen dat Arthur vast kwam te zitten in de modder, spartelde in het water en vermoeid werd van het lopen. Toen hij met ze mee wilde zwemmen door de rivier, kon hij zichzelf bijna niet boven water houden. Het team besloot hem in hun boot te zetten, en accepteerde dat hij met ze mee zou gaan. Daaropvolgend hielpen ze hem zo goed als ze konden, trokken hem uit de modder en stopten wanneer Arthur moe werd.

Toen de vier uiteindelijk de finishlijn behaalde was Arthur, ondertussen als vijfde kop van het team, er ook gewoon bij. Voor de zekerheid brachten ze hem naar een dierenarts, want in de zes dagen dat Arthur mee was gekomen had hij flink geleden. Maar het knaagde aan Mikael, eigenlijk kon hij het niet over zijn hart verkrijgen om Arthur achter te laten, niet na alles wat hij had gedaan.
En zo geschiedde, de eens eenzame Arthur werd geadopteerd en meegenomen naar Zweden. Hij heeft een heleboel fans door het verhaal, maar bovenal een thuis en een lief baasje. Ongelofelijk.

Bron: Facebook Team Peak Performance