Tiener is verslaafd aan het eten van sponzen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

We hebben allemaal wel een aantal rare gewoontes, maar de gewoonte van Rosie Skinner is waarschijnlijk net een tikkeltje bijzonderder. Het 19 jaar oude meisje uit Engeland is namelijk verslaafd aan het eten van en zuigen op sponzen. Ze houdt er vooral van om na een lange dag lekker te sabbelen op een lekkere spons, die volgens haar net zo romig als een cake is.

Bekomen van al deze informatie? Dan gaan we weer verder. Rosie is namelijk al een aantal keer geopereerd omdat ze ballen van spons in haar mag had zitten. De dokters raadde haar aan om te stoppen met haar eetgewoonten, maar dat is niet makkelijk voor haar. Ze kan namelijk niet meer zonder. Dat is zelfs zo erg, dat ze sandwichzakjes met stukjes spons meeneemt naar haar colleges. De verslaving heeft ze al sinds haar vijfde. Dat betekent dat wanneer ze elke week een spons eet, ze al 728 sponzen achter de kiezen heeft…

Wat is hier aan de hand? Rosie heeft de ziekte Pica. Mensen met deze aandoening hebben de drang om niet-eetbare dingen te eten. Het is al bekend dat er mensen zijn die kaarsvet, wasverzachter, oude boeken, aarde, haar en glas. En dus sponzen.

Bron