De keiharde opkomst van Dubsmash

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Als je de app Dubsmash nog niet kent duurt dat waarschijnlijk niet lang meer, de app maakt namelijk een keiharde opkomst en wordt steeds populairder. Niet zo raar, want de app is ontzettend verslavend. Eenmaal begonnen valt er niet meer te stoppen, maar daar zijn we eigenlijk alleen maar blij mee. Het werkt namelijk ontzettend op je lachspieren. De bedoeling is dat je een selfie-video combineert met een quote of muziekfragment uit de database van de app. Dubsmash combineert de hype van het lipdubben (geluidloos mee playbacken op een bekend nummer) met de hype van de selfie.

Al is het wel even oefenen om precies op tijd de teksten te in te spreken. Vervolgens sta je dus te blèren als Willy uit Lucky Tv, of zing je mee met je favoriete song.

Het idee is wel duidelijk toch? Nog beter is dat je alle opgeslagen video’s kan whatsappen en smsen naar iedereen, dus ook de mensen die de app niet hebben. Ook hoef je niet bang te zijn dat er geen leuke quotes tussen staan, want alle pareltjes van Lucky Tv en van Dumpert staan in de lijst naast beroemde filmquotes en geluiden. Oké, nog eentje dan