Dakloze traint voor bodybuilding wedstrijden

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Sommige mensen hebben bijzondere verhalen of beweegredenen om iets te doen. Jaques is zo’n man. Hij woont in Parijs, is dakloos, maar traint wel elke dag voor bodybuilding wedstrijden. De 50-jarige man kiest er bewust voor om op straat te leven, en verwondert mensen elke dag wanneer hij bezig is met zijn oefeningen op straat.

Hij zegt mee te doen aan de wedstrijden om zijn kleinkinderen trots te maken. “Bodybuilders are futurists, they dare everything, it’s a world that I like, I have grandchildren. I don’t want them to think that their grandfather is an asshole. I want them to be proud of me, that’s all I want”, zegt hij daarover. Behalve dat hij zijn kleinkinderen trots wil maken zegt Jaques ook aan bodybuilding te doen om gure types te mijden. Verder heeft hij geen last van het leven op straat. Hij gebruikt kartonnen dozen om zich warm te houden, en heeft twee honden als gezelschap.

Hoewel Jaques het beste maakt van zijn situatie, is het niet altijd even verstandig geweest. Door het alcoholgebruik in zijn jongere jaren is zijn lever kapot. Het diëten voor wedstrijden maakt dat alleen maar erger. In zo’n tijd neemt hij maar 1400 calorieën per dag tot zich. Wat vind jij, is Jaques een inspiratie, of een oude man die de weg kwijt is?

Bron