Man had vier jaar lang een rondworm in zijn voet – hoe hij daar achter kwam is shocking

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Een 38 jaar oude man, wonend in Australië, had nogal last van een gezwollen voet. Toen dat maar aan bleef houden besloot hij ermee naar de dokter te gaan. Die maakte een röntgenfoto van zijn voet en ontdekte iets verschrikkelijks: de man had al vier jaar een guineaworm van een meter in zijn voet zitten.

De guineaworm, ook wel parasitische rondworm genoemd, komt als watervlo het lichaam binnen via vervuild water. Eenmaal in het lichaam boren de vlo’s zich een weg door de maag en nestelen zich in onder de huid. Daar paren de mannetjes en vrouwtjes. De mannetjes gaan vanzelf dood, maar de vrouwtjes groeien door en kunnen tot wel een meter lang worden. Wanneer het tijd is voor de vrouwelijke vlo om haar eitjes te leggen ontstaat er een brandende blaar op de huid van de gastheer, en duwt de guineaworm haar larven naar buiten, om die te lozen.

Kan je alle gore informatie nog aan? Helaas wordt het nog erger. In het geval van deze man zwol zijn voet niet op omdat de worm haar eitjes wilde lozen, maar omdat ook zij was afgestorven in het lichaam. Volgens de arts was de guineaworm al aan het ontbinden in zijn voet, en bestond die nog uit twee korte stukken (te zien bij de pijlen op de x-ray). Na een operatie is de worm na vier jaar eindelijk uit zijn lichaam gehaald, en kan de man weer gewoon rondlopen. Yuk!

Bron, bron