De allerlekkerste en makkelijkste chocoladetaarten voor het kerstdiner

Eten door Vrouwen redactie

Het kerstdiner is altijd een maal om naar uit te kijken. Iedereen is op zijn mooist gekleed, de tafel is luxe gedekt en met een beetje geluk krijg je meerdere gangen. Wanneer het jouw beurt is om het diner voor te bereiden kan het zijn dat je met een dilemma komt te zitten: hoe plan je je tijd in? Een uitgebreid kerstdiner vergt nu eenmaal veel tijd. Gelukkig bestaan er een boel recepten die heerlijk zijn, maar ook makkelijk te maken. We zetten vijf van de lekkerste chocoladetaarten op een rijtje, waarmee je iedereen kan verrassen.

1. Chocolade fudgetaart
Voor dit heerlijke taartje van Foodness.nl heb je niet eens een over nodig, deze zet je namelijk in de vriezer. Nog een voordeel: deze taart bevat geen geraffineerde witte suiker en kan zelfs gemaakt worden door de grootste keukenklunzen. Verder is die natuurlijk gewoon heel erg lekker.

Ingrediënten
1 banaan
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels cacao poeder
2 eetlepels agavesiroop

Bereiden

Het bereiden van dit taartje is zo gebeurd, op Foodness.nl vind je hoe.

2. Black bean brownie
Er gaat bijna niets boven de smaak van een heerlijke brownie. Helaas zijn brownies veelal ongezond, maar gelukkig hebben we een recept op Glowmagazine.nl kunnen vinden dat zwarte bonen gebruikt in plaats van meel. Hierdoor maak je dus nog steeds een heerlijke, maar wel gezondere brownie. Win-win dus.

Ingrediënten
2 blikken zwarte bonen
1 banaan
1 ei
3 eiwitten
3 eetlepels appelpuree (of ongezoete appelmoes)
4 eetlepels rauwe cacao
3 eetlepels cacao nibs (of heel kleine stukjes extra pure chocolade)
1 vanille stokje, leeggeschraapt
4 a 5 eetlepels agave siroop
2 theelepels oploskoffie
1 theelepel bakpoeder
snuf zout
kokosolie

Voor de pindakaas swirl topping:
3 eetlepels pindakaas
1 eetlepel agave siroop
snuf zout

Bereiden
Hoewel deze brownie een lange lijst aan ingrediënten bevat, is het bereiden niet zo heel moeilijk, omdat je bijna alle ingrediënten bij elkaar gooit en mixt met de keukenmachine. Hoe het hele recept gemaakt wordt vind je op Glowmagazine.nl.

3. Ben en Jerry’s chocotaart
Toch meer toe aan een taart gemaakt van Ben en Jerry’s ijs en een pak hagelslag? Deze overheerlijke chocoladetaart is een calorieën bom, maar misschien wel de lekkerste die je ooit hebt gegeten.

Ingrediënten
1 pot Ben en Jerry’s Super Fudge Brownie (500 ml)
1 pak chocolade cakemix
1 pak extra pure hagelslag (400 gram)
3 eieren

Bereiden
-Meng het ijs met de cakemix en de eieren in een kom. Zorg ervoor dat het ijs niet meer keihard bevroren is, maar ook niet helemaal smelt.
-Voeg daarna de hagelslag toe en meng goed.
-Giet het mengsel in een (ingevette) cakevorm en zet in een voorverwarmde oven van 175 graden. Bak de taart in 40 minuten gaar en laat goed afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.
-Voor een feestelijke opmaak kan je er vlokken overheen strooien.


4. Witte chocoladetaart
Waarom alleen maar taarten bakken met bruine chocolade? Dit recept van de Albert Heijn is gemaakt met creme fraiche en citroen rasp, waardoor de taart iets frisser wordt. De ingrediëntenlijst vind je hier, de video laat zien hoe deze heerlijke taart gemaakt wordt.

Thumb: ThinkStock