Samen staan we sterk – vrouwen voor Serious Request

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Het is weer zover, Serious Request is van start! Het evenement is ondertussen een begrip in Nederland, en zal dit jaar plaatsvinden in Haarlem. het is een prachtige actie, want de dj’s van 3FM zamelen elk jaar geld in voor een stille ramp. Zes dagen lang sluiten zij zichzelf op in het glazen huis, en heel Nederland doet mee aan de inzameling door nummers aan te vragen, inzamelingsacties uit te voeren of mee te doen aan acties. Dit jaar gaat de actie over vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik.

Vorig jaar bracht de actie € 12.302.747,- op voor de aanpak van kindersterfte door diarree en bereikte 12,3 miljoen Nederlanders. Dit jaar zet het Rode Kruis zich in voor opvang en herstel van vrouwen met een trauma door seksueel geweld, helpt deze vrouwen het leven op te bouwen, maar vraagt ook bij publiek, politie en strijdkrachten aandacht voor het recht van elk mens, elke vrouw, om zelf te bepalen over het eigen lichaam.

Bij Vrouwen.nl schrijven wij het hele jaar door over leuke, grappige en luchtige onderwerpen die vrouwen interesseren. Hoewel dat heel leuk is, schuwen we het niet om ook zwaardere onderwerpen aan te snijden, zoals Serious Request. Ons redactiegenoten van Girlscene kwamen met het idee om áls vrouwen iets te doen vóór vrouwen. Via deze link kan je geld doneren die zij zullen schenken aan Serious Request. Samen staan we sterk. Meer info over het initiatief van Girlscene vind je hier.

Wat gebeurt er dit jaar precies met het geld dat je doneert?
- Voor 45 euro vangt het Rode Kruis een slachtoffer op met de belangrijkste medicijnen na seksueel geweld.
- Voor 15 euro kan het Rode Kruis een sessie met een psycholoog financieren. Dit is om trauma's te voorkomen waar slachtoffers soms jaren lang last van hebben.
- Voor 3 euro kan het Rode Kruis bij familie op bezoek om voorlichting te geven en de taboe rond seksueel geweld te doorbreken. Dit kan in de toekomst voorkomen dat slachtoffers worden verstoten.