Vastgevroren hond krijgt nieuwe benen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Het leven begon niet al te best voor Hector. De Border Collie was nog maar een puppy toen hij verdwaald was en vastvroor aan de grond. Zijn moeder probeerde hem te bevrijden, maar daarbij verloor hij een deel van zijn achterpoten en staart. Een reddingsgroep uit Noord-Saskatchewan (een gebied in Canada) verzorgde Hector, maar zijn poten was hij kwijt.

Hoe verschrikkelijk zijn verhaal begonnen is, zo goed eindigt het gelukkig. Hector werd gevonden door Lisa Korol op de website van de reddingsploeg en is door haar in huis genomen. Al gauw kocht ze pootprotheses voor haar nieuwe hond, maar die waren geen succes. Daarom besloot ze samen met een vriendin geld in te zamelen door middel van crowdfunding. Dat was een goed idee, want in plaats van het streefbedrag van 3800 dollar haalde Lisa 7000 dollar op voor Hector.

De nieuwe poten passen precies en Hector is door het dolle heen wanneer hij ze weer mag dragen. Hij probeert dingen te ontdekken en rent er lustig op los. Behalve deze perfecte afloop voor Hector heeft Lisa nog iets moois in gedachten. Ze wil de hond gebruiken als therapiedier voor mensen die ledematen verloren hebben bij een ongeluk. Eind goed, al goed.

Bron