Klunsproof kerstkapsels deel I: ingerold & opgetoken

Gezicht door Vrouwen redactie

Kerst is de perfecte tijd om eens flink uit te pakken. Een prachtige jurk, mooie make-up en bijpassend stijlvol haar. Vooral dat laatste kan nog eens problemen opleveren, zeker als je al moeite hebt met het maken van een knap kapsel - hoe doen al die meiden dat toch? Prutsend voor de spiegel doe je tutorials na, om vervolgens gewoon weer met los haar de deur uit te gaan. Speciaal voor meiden die precies hetzelfde probleem hebben als wij gingen we op onderzoek uit. Welke feestelijke kapsels zijn nou écht makkelijk om te maken, en zijn doable voor elke haarkluns? Pas wanneer het antwoord op beide vragen een dikke JA is krijgt het kapsel een plaatsje in deze reeks.

Het eerste kapsel is geschikt voor zowel lang als halflang haar. Je hebt niet meer nodig dan haarspeldjes en haarspray, maar het haar van tevoren wassen en föhnen is zeker geen overbodige stap. Wanneer je heel dik en zwaar haar hebt, of gewoon heel veel haar, dan is het aan te raden ook mousse te gebruiken. Hierdoor wordt het haar stugger en blijft het beter in model zitten. Breng de mousse aan voor je je haar gaat föhnen.

Stap 1 - Was en föhn je haar. Gebruik een hittespray om je haar te beschermen tegen uitdroging en beschadiging. Wij gebruiken de hittespray van Aussie, de föhn is van Braun.

Stap 2 - Pak een lok bij je haaraanzet en een lok haar daaronder. Draai ze éénmaal in elkaar en pak de volgende lok. Draai het haar dan weer in elkaar. Herhaal dit tot je achterop je hoofd bent. Zet het haar vast met een speldje, zodat je hetzelfde kan doen aan de andere kant. Zet ook dat deel van het haar vast met een speldje.

Stap 3 - Als het goed is ziet je haar er nu zo uit. Heb je dun haar, dan kun je de pluk die nog op je rug hangt touperen met een borstel, kam of je vingers. Spray je haar daarna goed in met haarlak.

Stap 4 - Leg je vingers over de hangende pluk en draai die met je andere hand om je vingers heen. Je kan de rol zo strak of messy maken als je zelf mooi vindt. Zet hem daarna goed vast met twee of drie schuifspeldjes (afhankelijk van de hoeveelheid haar).

Stap 5 - Spray je haar nog eens goed in, zodat het kapsel gedurende de dag niet uitzakt.