Oeps: Zó slecht is slechts 1x met make-up slapen

Gezicht door Mariëlle

Oké geef maar toe, kom maar op met de biecht: hoe vaak dommel je in slaap zonder je make-up van je gezicht af te poetsen? Eén keertje lijkt onschuldig, totdat je weet wat het werkelijk met je doet.


- Elke porie op je gezicht heeft er behoefte aan om te zweten. En dat kan niet als je ze dicht plamuurt met make-up. Arme porie. Poor porie.
- Door verstopte poriën kan talg zijn werk niet doen. Terwijl talg helpt om dode huidcellen te verwijderen en ander vuil via de poriën uit je lichaam perst.
- Puistjes! Als je poriën worden geblokkeerd om afval te lozen raken ze verstopt. Een verstopte porie staat ongeveer gelijk aan het krijgen van puisten. En die wil je niet.


- Wimpers vallen uit. Door het slapen met mascara op gaan je ogen ontsteken en raken je wimpers geïrriteerd. Ze hebben dan geen zin meer in het leven en laten zich uit je oogleden te pletter vallen. Je wimpers zijn namelijk niet gemaakt om in te kleuren met klodders dik, vet zwartsel.
- Je poriën worden groter als ze verstopt raken en zullen niet altijd hun “oude vertrouwde” vorm aannemen.
- Je collageen wordt afgebroken doordat vrije radicalen van buitenaf (die de hele dag de tijd hebben om zich in je make-up te nestelen, en daar ook nog eens de hele nacht blijven zitten) ontstekingen veroorzaken.


- Je huid wordt sneller oud door de bovengenoemde factoren. En dat wil je niet. Met een goede verzorging van de huid, waar een perfecte reiniging bij hoort, kun je zo een paar jaar van je leeftijd afsnoepen. Dat zijn die extra vijf minuutjes elke avond wel waard toch?
- Ben jij van het soort dat er pas in bed achter komt dat er nog make-up aan haar gezicht kleeft, leg dan een pakje reinigingsdoekjes naast je bed. Dan kun je gewoon blijven liggen tijdjes het reinigen van je gezicht. Die doekjes zijn vaak ook niet zo fantastisch voor je huid, maar het is beter dan al dan vuil op je gezicht. Zet daarom ook een pot of tube exfoliërende crème naast je bed, want deze weekt de dode huidcellen los en zorgt voor een versnelde vernieuwing van de huid.
- Heb je nu je lesje geleerd en wil je vanaf nu (iets met goede voornemens) je huid goed reinigen voor het slapen gaan, dan heb je ongetwijfeld iets aan de tips die ons zusje Girlscene geeft over het reinigen en het verzorgen van je huid.


Bron, bron, bron, bron, bron