3x Authentiek genieten op de Canarische eilanden

Reizen door Vrouwen redactie

Als je niet kunt wáchten tot de zomer begint, waarom zoek je ‘m dan niet alvast op? Op de Canarische eilanden vier je ook in februari, maart of april al heerlijk zomervakantie. Doen!

1. El Caserio de Guime op Lanzarote

Wist je dat Lanzarote een vulkanisch eiland is? In het Nationale Park, Parque Nacional de Timanfaya genaamd, kun je nog vulkaankraters en lavavelden bekijken en soms zelfs barbecueen in putten, omdat de bodem nog zoveel hitte bevat. Op een kilometer of 20 bij het park vandaan ligt het plaatsje Güime, waar je kunt slapen bij El Caserio de Guime. Gastheer en eigenaar Jesus verwelkomt je graag in één van zijn drie luxe authentieke bungalows. Of laat je zien waar het privézwembad is, natuurlijk. Deze bestemming is uitgekozen door Eliza van Eliza was here, wat betekent dat de accomodatie kleinschalig is en ver weg ligt van de massa. Vertrek je liever gisteren dan vandaag? Boeken kan hier.

2. Isla Baja Suites op Tenerife

Op Tenerife is het goed toeven. Zelfs in de winter is het er 20 graden Celsius, en zoals een Spaans eiland betaamt kun je overal heerlijk tapas en vis eten. Als je slaapt bij Isla Baja Suites verblijf je vlakbij zee in het noorden van Tenerife, in een pand dat in oude luister is hersteld. De voorouders van de huidige eigenaar kochten het in 1886 en hij vertelt graag over de uitgebreide renovatie. En hij serveert een zelfgebakken taart bij het ontbijt, waarbij ook onder andere vers geperst sap, eieren, yoghurt en kaas staan uitgestald. De suites liggen bovendien op loopafstand van het plaatsje Garachico.

3. Casita Cancelita op La Palma

La Palma is een van de kleinste Canarische Eilanden en trekt minder massatoerisme, maar daarom is het niet minder leuk. Sterker nog, dat maakt het misschien juist wel leuker! Voor ultieme rust boek je een finca bij Casita Cancelita, waar negen huisjes verspreid liggen over een terrein waar amandelbomen groeien, een privézwembad is en waar je uitkijkt op zee en de vallei. Overigens staat La Palma met recht bekend als ‘la isla bonita’, omdat het een van de groenste eilanden is van de Canarische eilanden. Ook mooi, iets ten noordwesten van Casita Cancelita: de barranco’s aan zee, grote kloven in de rotsachtige kust.

Over Eliza was here
Reisaanbieder Eliza was here heeft de zaakjes goed geregeld: je krijgt namelijk niet alleen een comfortabel hotel of appartement op een bijzondere locatie, maar ook altijd een huurauto zodat je zelf de buurt nog kunt verkennen. Weg van de toeristische drukte, op naar de onontdekte plekjes - zelfs met kids. Kijk op de website van Eliza was here voor de laatste aanbiedingen.