Deze beauty producten kun je beter niet uitlenen

Gezicht door Vrouwen redactie

Natuurlijk houdt iedereen ervan om de schoonheidsproducten van anderen uit te proberen, maar om hygiënische redenen is het beter om sommige producten voor jezelf te houden. Producten als blush, highlighter en oogschaduw kunnen niet zoveel kwaad, maar de bacteriën op andere producten deel je misschien liever niet met anderen!

Mascara
Wanneer iemand anders jouw mascara gebruikt komen haar bacteriën op jouw borsteltje. Wanneer je hierna weer lekker zelf mascara opbrengt, kunnen die bacteriën in je ogen terechtkomen. Hierdoor zou je wel eens een infectie aan je ogen kunnen krijgen, niet zo'n fijn idee!

Lipstick of lipgloss
Je mond bevat heel veel bacteriën en je lipstick of lipgloss komt hier gevaarlijk dicht bij in de buurt. Het is het beste om deze niet met anderen te delen, zodat je geen last hebt van de bacteriën van je vriendinnen. Ook als iemand een koortslip heeft, kan deze via de lipstick overgebracht worden! Natuurlijk kun je wel je lipstick delen als je (ieder een eigen) kwastje gebruikt.

Zeep
Zeep klinkt misschien heel schoon, maar bevat bacteriën omdat je je er elke dag mee wast. Als je zeep wilt delen kun je beter een vloeibare zeep nemen.

Scheermesjes
Het is mogelijk dat een scheermesje een schimmelinfectie overbrengt, en daarnaast zijn er ook onderzoeken die aantonen dat scheermesjes hepatitis B, C en HIV kunnen verspreiden. Goed onthouden welk scheermesje van jou is dus!

Nagelknipper
Hier is vooral nagelschimmel de boosdoener, maar mocht je een keer in je huid knippen, dan kan je daarvan ook een infectie oplopen. Brrr!

Handdoeken
Je leent je handdoek misschien sowieso niet snel uit, maar stel dat je vergeet welke van wie is? Niet zo handig, want handdoeken (vooral natte!) kunnen ook infectie verspreiden die je liever niet wilt hebben.

Welke producten leen jij absoluut niet uit?

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron en bron