10 tips om het reizen gemakkelijker te maken

Reizen door Vrouwen redactie

Het is heerlijk om te reizen. Het maakt niet uit of je jezelf probeert te leren kennen tijdens een wereldreis, of gewoon een week ontspant aan het strand van Scheveningen. Aan sommige dingen zou je misschien niet meteen denken, maar maken je reis wel een stuk gemakkelijker.

1- Een jetlag voorkomen doe je door de dag voor vertrek goed te sporten. Probeer tijdens je vlucht al om de lokale tijd aan te houden, om zo min mogelijk van slag te zijn bij aankomst.

2- Vieze schoenen kan je makkelijk meenemen door ze in een douchekapje te stoppen. Vergeet ook geen plastic zak voor de vuile was.

3- Voor een weekje aan het strand heb je geen hele tube foundation nodig. Gebruik oude lenzenbakjes om foundation en andere crème in mee te nemen.

4- Bewaar je opladers en snoertjes gezamenlijk en veilig in een brillenkoker.

5- Neem altijd een hoed mee. Warm in de winter en goed tegen een zonnesteek in de zomer. Als je naar Islamitische landen gaat is het ook handig om een sjaal mee te nemen om je hoofd mee te bedekken. Een sjaal komt ook van pas als het ‘s avonds iets frisser wordt.

6- Droogshampoo is het antwoord op momenten dat je geen tijd hebt of niet kan douchen, maar wel een beetje schoon en fris voor de dag wilt komen. Droogshampoo inpakken is nooit een slecht idee.

7-Een pakje zakdoekjes kan altijd van pas komen als nood toiletpapier.

8- Gebruik de bus. Vooral binnen Europa gaan er hele goedkope bussen tussen hoofdsteden. Toegegeven: tien uur in de bus is veel minder comfortabel dan drie uur in het vliegtuig, maar het verschil in prijs is het overwegen waard.

9- Zorg dat je een kopie hebt van belangrijke documenten. Scan ze thuis in en mail ze naar jezelf. Zo heb je in elk internetcafe ter wereld een kopie van je paspoort of telefoonnummers beschikbaar.

10- Hoewel het een beetje eng kan zijn, probeer de bekende fastfoodketens als McDonalds en Domino’s niet te bezoeken, maar vraag aan de lokale bewoners wat een goed restaurant is.

Bron, bron, bron