Sneaky tips om net iets gezonder te zijn

Eten door Vrouwen redactie

Gezonder gaan eten kan soms nog wel eens lastig zijn. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen waardoor je zonder erbij na te denken, al gezonder bezig bent.

1. Zorg ervoor dat groente en fruit goed zichtbaar zijn.
Leg groenten in de koelkast op ooghoogte en zet een fruitschaal goed in het zicht. Op deze manier eet je zonder erbij na te denken meer fruit en groenten.

2. Drink rode wijn uit een wijnglas voor witte wijn.
Rode wijn glazen zijn breder, terwijl witte wijnglazen hoger zijn. Als we iets inschenken letten we onbewust meer op de hoogte dan op de breedte, dus zal je automatisch minder wijn inschenken als je een wijnglas voor witte wijn gebruikt.

3. Eet op goed verlichte, zonnige plekken.
Restaurantgasten die het verst weg van de ingang zitten eten minder salades en hebben 73% meer kans om een toetje te bestellen. Hoe donkerder het is, hoe onzichtbaarder je je voelt en dan maakt het ineens allemaal een stuk minder uit. Onbewust zul je minder eten wanneer je in het zonnetje zit of mensen ziet lopen terwijl je aan het eten bent.

4. Schep je bord op voordat je aan tafel gaat.
Zet geen pannen op tafel, maar schep je bordje bij het aanrecht op. Op deze manier eet je bijna 20 procent minder. Als de pannen niet op tafel staan, heb je minder de neiging om nog een keer op te scheppen.

5. Zet ongezonde lekkernijen op een onzichtbare plek.
Als je het ziet, dan eet je het op. Mensen die snoep in hun bureau bewaren en daar lekker van snoepen, wegen gemiddeld 6 kilo meer dan mensen die geen snoep dichtbij bewaren. Stop dat snoep maar gewoon ver weg dus!

6. Zet het gezonde eten vooraan.
Verbouw je kastjes en verplaats het gezonde eten naar voren en het minder gezonde eten naar achteren. Alweer: wat je ziet, eet je. Als je snel iets moet pakken, heb je in ieder geval iets gezonders te pakken.

Heb jij nog een sneaky tip om gemakkelijk iets gezonder bezig te zijn?

Bron, bron, bron, bron, bron, bron en bron