8 Vakantiebestemmingen die leuker zijn in de winter

Reizen door Vrouwen redactie

Het leukste deel van de winter is voorbij: de kerstboom staat bij het grofvuil, de champagne is weer opgeborgen, en het enige dat rest is bevroren en doorweekt je huis binnenstommelen na een lange werkdag. Eén blik op de kalender en je weet: het duurt nog EEUWEN voordat het weer zomer is. Maar gelukkig heeft het winterweer ook voordelen. Reisblogger Milou van Explorista.nl showt je acht bestemmingen die véél leuker zijn in de winter.

Lapland
Natuurlijk, Lapland is ook in de zomer heel bijzonder. Maar als je gaat, ga dan in de winter. Laat je meenemen op husky-sledetocht, slaap in een iglo, spot het noorderlicht en knuffel met de Kerstman.

Edinburgh
Sprookjesachtig, mystiek, mysterieus; het zijn allemaal woorden om het wonderschone Edinburgh te omschrijven. Het Harry Potter-gevoel wordt alleen maar sterker met een laagje sneeuw over de daken.

Brussel
Niet alleen heeft Brussel één van de bekendste kerstmarkten (schaatsbaan incluis!), we weten ook allemaal dat wafels, friet en bonbons beter smaken na een frisse stadswandeling.

Praag
De Tsjechische hoofdstad roept associaties op met sprookjes. Struin arm in arm met je geliefde over de oude bruggen, wandel door het fascinerende centrum (dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat!), en blaas ademwolkjes uit onder de astronomische klok.

Alpen
De Alpen zijn altijd indrukwekkend. In de zomer met groene vergezichten en prachtige wandelroutes, maar als er sneeuw ligt zijn de Alpen een waar wintersprookje. En vergeet dan vooral wintersport niet. Niets fijner dan wakker worden, uit het raam gluren, en daar fonkelwitte bergen in de zon te zien glinsteren.

Salzburg
Waan je prinses Sisi als je kijkt naar kasteel Hohensalzburg bovenop de heuvel, terwijl op de achtergrond de machtige Alpen prijken. Prik een apfelstrudel weg en luister naar wat muziek van Mozart, die in de Oostenrijkse stad het levenslicht zag. Een bezoekje aan het huis van Sound of Music-familie Von Trapp is verplichte kost.

Bergen
Het pittoreske Bergen, met zijn gekleurde houten huisjes, ligt in het westen van Noorwegen. In de winter bloedjekoud dus, maar wel waanzinnig mooi. Een perfecte uitvalslocatie voor een excursie naar de fjorden.

Ofxord
De universiteitsstad met zijn gotische gebouwen heeft van zichzelf al iets betoverends, maar met een sneeuwlaagje eroverheen is het helemaal wonderschoon. Verwonder je over de majestueuze hallen, verdwaal in kleine steegjes, en warm jezelf op in oude cafeetjes tussen de knapste koppen van het Verenigd Koninkrijk.

In 2013 besloot Milou al haar angsten opzij te zetten en haar droom na te jagen om zoveel mogelijk te reizen. Op haar blog Explorista.nl schrijft ze over reizen op een (klein) budget, ambitie en geluk. Haar doel: jou inspireren ook alles uit je leven te halen. Don’t be broke AND boring.