Zo maak je elke dag zinvol en goed besteed

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Soms zijn er van die dagen waarvan je al wanneer je opstaat weet dat je helemaal niets gaat doen. Luieren in pyjama op de bank of een seriemarathon zijn de enige activiteiten die dan gepland staan. Heel leuk natuurlijk, maar het gevoel van niets doen hebben we soms ook als we de hele dag wel gewerkt hebben. Er zijn een aantal dingen die elke dag zinvol en goed besteed maken.

Ga elke dag naar buiten
Iedereen heeft wel eens een dag waarop er helemaal niks gebeurt. Dat zijn dagen waarin we de hele dag in bed doorbrengen, al Netflix kijkend en alleen opstaand om eten te halen. Hoe heerlijk die dagen ook zijn, probeer ze te beperken en probeer elke dag naar buiten te gaan, al is het maar voor een blokje om. Je zult verstelt staan hoe lekker het voelt om elke dag een frisse neus gehaald te hebben en ook ’s avonds slaap je beter.

Een leuk gesprek
Probeer elke dag een leuk gesprek met iemand te voeren, van je beste vriendin tot aan de vreemdeling bij de bushalte. Een praatje of een lach vrolijken niet alleen je dag op, het geeft ook het gevoel dat je daadwerkelijk met mensen gesproken hebt.

Hou het schoon
Elke dag een schoonmaakklusje doen of een keer in de week een middag reserveren voor al het schoonmaakwerk dat gedaan moet worden is een goed idee. Het maakt niet uit hoe, maar zorg dat je je huis of kamer schoon houdt. Een opgeruimd huis is tenslotte een opgeruimd leven.

Beweeg
Je hoeft niet elke dag keihard te sporten om elke dag lekker te bewegen. Loop een rondje tijdens je pauze of dans door de kamer op je favoriete nummers. Beweging is ook nog eens heel goed voor je.

Plan vooruit
Door een lijstje must-do’s te maken zorg je niet alleen dat je niets vergeet, het geeft ook een heel bevredigend gevoel om een lijstje afgewerkt te hebben. Door verder alles netjes in je agenda op te schrijven blijft je hoofd op orde en kan je ’s avonds zonder zorgen op de bank ploffen voor een welverdiend rustmoment.

Bel een vriend
Bel een goede vriend, je moeder, je oma of een ander persoon die je al even niet gesproken hebt en maak een kwartiertje vrij voor een gezellig gesprekje. Het wordt ontzettend gewaardeerd en je krikt je sociale leven er ontzettend mee op. Win-win!