Eindelijk een vriendje - dankzij de Invisible Boyfriend app

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Er is een nieuwe app op de markt die het hart van alle eenzame singles sneller laat kloppen. Binnen vijf minuten bezorgt deze app je namelijk een heuse vriend of vriendin om mee te praten, foto’s uit te wisselen en zelfs brieven van te ontvangen. Helaas gaat het dan wel om een denkbeeldige vriend. De app heet dan ook heel toepasselijk: ‘Invisible Boyfriend’, of ‘Invisible Girlfriend’.

Voor 25 dollar per maand kunnen mensen in de VS en Canada zich abonneren op deze app. Zo kunnen ze vrienden en familie overtuigen van de ware romance tussen henzelf en de ontzettend leuke (nep)vriend. 25 Dollar is zeker niet weinig, maar dan krijg je er wel 100 smsjes, 10 voicemail berichten en een handgeschreven brief bij. Bij het opstarten van de app kan een gebruiker kiezen uit een bibliotheek aan profielfoto’s voor het uiterlijk van de vriend(in), en daarna specifieke karakterkenmerken toevoegen. Hou je van een schattig meisje met passie voor paarden, de kleur roze en rockmuziek? Dan krijg je dat. Hou je als vrouw van een vriend die in een bandje speelt en een baan in het hondenasiel heeft? Dat wordt geleverd. Daarnaast kan je ook zelf kiezen hoe jullie elkaar ontmoet hebben. Op vakantie of toch gewoon in een bar; de keuze is reuze.

De app zit nu nog in een proeffase, maar bij succes zal de gebruiker binnenkort ook rozen of cadeautjes kunnen ontvangen. Op die manier kan je anderen pas echt laten geloven dat je een nieuwe vriend aan de haak geslagen hebt. Of de berichtjes met de hand geschreven worden of met de computer gegenereerd is nog niet duidelijk. Wel wordt duidelijk aangegeven dat deze dienst niet bedoeld is voor sexting of naaktfoto's. De bedenkers van de app denken echt dat ze een maatschappelijk probleem uit de weg kunnen helpen: de druk die op single mensen wordt gezet. Hoewel voor hetzelfde geldt ook een profiel op een datingsite gemaakt kan worden natuurlijk.

Bron, bron, bron