Nooit meer lachen voor een strak gezicht

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Tegenwoordig zijn er allerlei oplossingen voor rimpels. Zo kun je crèmes smeren of gewoon diehard aan de botox gaan. Deze dame vindt echter dat je problemen beter kunt voorkomen dan genezen, dus besloot zij de grote veroorzaker van rimpels uit haar leven te bannen. We hebben het hier over, geloof het of niet, lachen.

Tess Christian lacht al 40 jaar lang expres niet. Geen schaterlach, geen giechel, geen neplach en zelfs geen glimlach zul je op haar gezicht zien verschijnen. Volgens haar is het behouden van een constante pokerface dé manier om je gezicht rimpelvrij te houden. Zelfs tijdens de geboorte van haar dochtertje of op haar trouwfoto’s zie je haar niet lachen. Ze vertelt dat ze wel gelukkig is, maar niet de behoefte heeft om daarbij te lachen.

Volgens sommige experts is dit trucje zo gek nog niet. Rimpels ontstaan namelijk door de lijntjes die je ziet als je lacht of fronst, als je deze lijntjes minder vaak tevoorschijn tovert, zul je dus ook minder rimpels krijgen. Botox werkt in principe op dezelfde manier, het vermindert spieractiviteit in je gezicht.

Er zit ook een mindere kant aan het niet lachen. Besides the obvious, ehh... ongezellig! En we zullen er niet eens over beginnen hoe moeilijk en onmogelijk het ons lijkt. Eigenlijk is het ook nog eens heel ongezond voor je. Voor je mentale gezondheid is het heel belangrijk om te lachen, er komt dan namelijk endorfine vrij, ook wel ‘happy hormone’ genoemd, dat ervoor zorgt dat je je goed voelt. Als je niet lacht hebben je hersenen niet door dat je gelukkig bent.

Voor Tess begon het niet lachen eigenlijk helemaal niet als anti-rimpel methode. Toen ze jong was mocht ze op school van de strenge nonnen namelijk absoluut niet lachen. Ze vind dat de niet-lachende look heel goed bij haar past. Voor haar doen is het al heftig als haar mondhoeken ietwat omhoogschieten als iemand iets hilarisch vertelt. Geloof me, wij zouden het waarschijnlijk maximaal 3 minuten volhouden.

Bron en bron