5 niveaus van een relatie

Vrije tijd door Mariëlle

Niet elke aantrekkingskracht met het andere (of hetzelfde) geslacht wordt onder het kopje "verkering" geschaard. De klik die je met iemand hebt komt voor in verschillende niveaus. Er is niet eens altijd sprake van liefde. Is die man die in je nest ligt wel echt de ware? Of zien jullie elkaar alleen maar om elkaar in jullie seksuele behoeftes te voorzien? Mag je wel/niet/wel/niet met iemand anders afspreken? Zijn jullie "iets" of zijn jullie "niets"? Elke level heeft een eigen label.



Daten

Elke relatie begint met daten. Je hebt natuurlijk niet in één keer patsboem een relatie. Daar gaat aan vooraf dat je leert kennen met wie je nou eigenlijk te maken hebt. Passen jullie wel bij elkaar? 'Iets, maar niets' noemen we voor het gemak gewoon daten. Alle opties staan open. Is de date toch niet zo leuk als je had verwacht, dan kun je hem zonder pardon weer dumpen. Samenwonen en wel of geen kinderen krijgen zijn nog een ver-van-je-bed-show.


Fuckbuddies

Sommigen daten niet door een drankje drinken, een hapje eten of een bioscoopje pakken. Zij komen bij hem thuis en kruipen direct tegen zijn warme lichaam aan in bed (of niet in bed, maar in ieder geval tegen zijn warme lichaam aan). Er wordt wat gezoend, gefrunnikt en ja, ook dat waar de naam "fuckbuddie" vandaan komt. Zij appen en bellen niet. Zij praten nauwelijks tegen elkaar. Tenzij je friends with benefits bent, want dan kun je in het sociale leven ook gewoon met elkaar omgaan. Fuckbuddies hebben eigenlijk alleen maar contact om seks te hebben. Simpel. Maar wel heel ingewikkeld.


Scharrels

Wanneer je scharrelt doe je eigenlijk alles wat mensen doen die een relatie hebben. De redenen dat je geen relatie hebt zijn als volgt: het is nog niet uitgesproken, het woord "relatie" klinkt beiden wel wat eng in de oren, de relatie zonder naam is wel lekker makkelijk, het is simpelweg nog te vroeg om officieel de relatie aan te gaan. Eigenlijk weet je dat het goed zit, dat dit de man is waarmee je in het huwelijksbootje stapt, de vader van je kinderen, de opa van je kleinkinderen en de man waarmee je in het bejaardentehuis verschrompelt tot twee oude besjes tot de dood jullie scheidt, MAAR je kent hem pas twee dagen, dus dan is het gewoon een beetje gek om al een relatie te hebben. En hij moet het ook nog willen natuurlijk.


"Iets"

Je bent al iets langer aan het scharrelen en als je er nu achter komt dat jullie niet bij elkaar passen, dan ben je echt een beetje aan de late kant. Dikke kans dat de ander elk moment kan suggereren dat jullie in een relatie zitten. Je hebt elkaars ouders (en de andere 50 familieleden die allemaal nieuwsgierig waren naar het meisje wat er voor zorgt dat hij EINDELIJK een meisje heeft). Jullie delen al delen van jullie leven. Zoals vrienden en uitgaan. En misschien ook al een beetje financiën als je weer eens een stukje maand overhoudt. Het hoge woord kan er elk moment uitrollen.


Relatie

Eindelijk is gezegd wat eigenlijk al 3 fases geleden gezegd kon worden: jullie hebben een relatie en denken vanaf nu voor de rest van jullie wilde leventjes bij elkaar te blijven. Good luck.


Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron bron