DIY Kussen met Beer

Wonen door Vrouwen redactie

Soms zijn we gewoon even helemaal klaar met die saaie kussens die al jaren exact hetzelfde op de bank liggen. Soms willen we gewoon even iets anders. Marcella Schermer heeft voor ons een prachtige DIY gemaakt om zelfs onze oudste kussen weer helemaal op te fleuren! Marcella is onze DIY blogger, die ons van de leukste DIY ideeën voorziet.

Scroll snel verder voor de instructies -->

Een simpel kussen kun je op een simpele manier bewerken. Het enige wat je nodig hebt is natuurlijk een kussen, textielverf, een kwast en misschien wil je je werkplek afdekken om ongewilde verfspatten te voorkomen.

Benodigdheden
- Een simpel, effen kussen
- Textielverf (HEMA)
- Kwasten/penselen
- Plastic insteekhoesje
- Pen en papier
- Afbreekmesje of schaar
- Spelden

DIY
- Kies wat voor figuur jij leuk vindt en teken deze uit op papier. Houd rekening met de verhouding van de tekening en het kussen.
- Snijd het insteekhoesje open en gebruik dit als sjabloon. Leg het plastic vel over je tekening, plak het eventueel vast met een tapeje, en snij het sjabloon.
- Speld het sjabloon vast op je kussenhoes. Zorg dat je een zeil of vuilniszak hebt als ondergrond, want je gaat er een bende van maken.
- Meng de textielverf zoals beschreven staat in de handleiding.
- Nu ben je klaar om het kussen te bewerken. Test je handeling eerst op een stukje stof dat je niet nodig hebt, zo kun je zien wat voor effect je krijgt.
- Spat met de kwast de verf op het kussen, als je tevreden bent met het resultaat kun je voorzichtig de sjabloon weghalen.
- Laten drogen en klaar is je kussen!

Geen simpel kussen in je bezit? Je kunt ‘m makkelijk zelf maken, kijk op mijn blog voor een snelle DIY!